Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Ще бъде

...
Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Ще бъде
Коментари Харесай

Нова порция горещини: Очакват ни температури между 34 и 39 градуса

Новата седмица ще стартира с най-вече слънчево време. Ще бъде горещо - оптималните температури ще са сред 34 и 39 градуса и в съвсем цялата страна са оповестени предизвестия от първа степен.

В следобедните часове ще се развива купеста облачност и тук-там в крайните западни региони е допустимо за малко да превали. Ще духа до сдържан, д в югоизточните региони - краткотрайно мощен североизточен вятър.

Тези, които са тръгнали на море, просто да му се радват, добави климатологът

В планините ще е най-вече слънчево, следобяд на изолирани места в масивите в Западна България ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 27 градуса, на 2000 метра - към 19 градуса.

На морето също остава слънчево. Ще духа до сдържан, по южното крайбрежие - краткотрайно мощен североизточен вятър. Температурите по морския бряг ще са сред 29 и 34 градуса, а тези на водата – към 25-26 градуса.

Каква е прогнозата за тази и идната седмица?

През цялата нова последваща седмица ще бъде горещо в съвсем цялата страна. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 33 и 38 градуса. Ще има доста слънце, къси превалявания ще са налице основно в планинските региони.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР