Новата пратка ще включва боеприпаси за артилерийски системи, използвани от

...
Новата пратка ще включва боеприпаси за артилерийски системи, използвани от
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ изпращат нова военна помощ на Украйна

Новата пратка ще включва муниции за артилерийски системи, употребявани от украинската войска, сподели тя на обикновен брифинг за медиите, като добави, че Пентагонът ще даде повече детайлности.

Съобщението съответствува с приемането от Украйна на първите американски системи за противовъздушна защита Пейтриът и леки френски бойни танкове AMX-10.

" Днес нашето красиво украинско небе става по-безопасно, защото системите за противовъздушна защита Пейтриът дойдоха в Украйна ", съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников в Туитър. Той благодари на Съединени американски щати, Германия и Нидерландия, че " са удържали на думата си ". Освен системите " Пейтриът " Западът възнамерява да достави танкове и друго съоръжение, с цел да помогне на Киев да организира контраатака през идващите месеци, с цел да си върне окупираните територии на изток и на юг.

От своя страна Москва неведнъж е осъждала намесата на Вашингтон, напомня Българска телеграфна агенция. Руското управление счита, че НАТО, ръководено от американския ѝ противник, води в Украйна марионетна война против нея.

Германия удостовери, че е предоставила на Украйна системи за противовъздушна защита " Пейтриът "

Германия е предоставила на Украйна системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", с цел да помогне на страната да се пази от честите съветски ракетни офанзиви, разгласи през днешния ден немското държавно управление на уеб страницата си за военната помощ за Киев, съобщи ДПА.

Германските въоръжени сили, Бундесверът, са организирали и ускорена стратегия за образование на украински бойци за потребление на системите.

Според информация, предоставена от Украйна, цели системи " Пейтриът " са били изпратени на Киев и от Съединени американски щати, а Нидерландия е предоставила съставни елементи за тях.

Мобилните батареи " Пейтриът " са едни от най-модерните противовъздушни системи в света. Те могат да бъдат употребявани против бойни самолети, балистични и крилати ракети.

" Радостен съм, че нашите системи " Пейтриът " в Украйна пазят цивилното население против бруталните въздушни удари на Русия. Заедно със съдружниците ни доставяме на Украйна това, от което тя най-силно се нуждае ", сподели през днешния ден немският министър на защитата Борис Писториус.

Силно стимулираните украинци са приключили тежкото образование в силите за противовъздушна защита за доста малко време, сподели Писториус и добави: " Сега те се завръщат на бойното поле и оказват помощ небето над Украйна още веднъж да принадлежи на украинците ".

" Днес нашето прелестно украинско небе става по-сигурно поради пристигналите в Украйна отбранителни системи " Пейтриът ", написа в Туитър украинският министър на защитата Олексий Резников.

" Защитниците на нашето небе усвоиха потреблението им по най-бързия метод. Нашите сътрудници удържаха на думата си ", добави министърът.

" Това е резултат от упоритата работа на нашия президент (Володимир Зеленски) ", съобщи в умозаключение Резников.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР