Новата политическа звезда- Промяната продължава ще концентрира голяма част от

...
Новата политическа звезда- Промяната продължава ще концентрира голяма част от
Коментари Харесай

Политолог разкри кой ще гласува за Радев

Новата политическа звезда- " Промяната продължава " ще концентрира огромна част от публичния интерес в себе си, както на предходните избори го направи " ИТН ". Това сподели политологът Слави Василев, заяви БГНЕС

Слави Василев счита, че коалиция сред така наречен протестни обединения без присъединяване на Българска социалистическа партия ще бъде мъчно да се образува, в случай че Кирил Петков и Асен Василев  " не се изстрелят до небесата ". " Хората, които са избрали да обръщат страницата " Борисов ", ще гласоподават за Румен Радев на президентския избор, може би ще гласоподават и за Лозан Панов.

Ще гласоподават и за някои от тези 4-5 обединения, които биха влезнали в Народното събрание. От другата страна хората, които са избрали Бойко Борисов, ще гласоподават за ГЕРБ и подкрепения от тях кандидат-президент проф. Анастас Герджиков. В това няма никакво комплициране ", акцентира анализаторът.

По думите му възможен втори тур няма да обърка сметките на сегашния държавен глава Румен Радев, за който множеството анализатори предсказват елементарно продобиване на втори мандат.

Решението на Движение за права и свободи за първи път в историята на партията да издигне собствен претендент - водачът Мустафа Карадайъ, политологът разяснява по този начин: " Това е един заслужен ход зад Движение за права и свободи. Аз считам, че електоралната честност по отношение на гласоподавателите изисква партиите да издигат партийни претенденти. ДПС бяха задоволително смели да повдигнат лична партийна кандидатура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР