Новата пешеходна алея в разширението на парк Лаута“ в Пловдив

...
Новата пешеходна алея в разширението на парк Лаута“ в Пловдив
Коментари Харесай

Приключи изграждането на новата алея в парк „Лаута“ в Пловдив, разширяват до 65 дка зеленте площи

Новата пешеходна алея в разширението на парк „ Лаута “ в Пловдив към този момент е подготвена. В това се увериха във вторник кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров и шефовете на общинските предприятия „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев и „ Чистота ” Иван Стоянов.

 8pl4006-lauta_aleya-2 Алеята е направена от павета и е с повърхност повече от 1200 квадратни метра. Изградени са и бордюри, а по цялата й дължина от над 300 метра e монтирано парково осветяване. В проектите на общината е заложено там да има детска площадка и други атракции, които се вписват в парковата среда. От двете страни на пътеката към този момент са засадени 70 декоративни сливи, като следва засаждането на още 130.

„ Идеята е, когато дръвчетата пораснат, да образуват самобитен хубав тунел ”, изясни кметът на регион „ Тракия ” Костадин Димитров. При визитата на градоначалника Иван Тотев в парк „ Лаута “ бе разисквано новото залесяване в зоната. В момента са в ход подготвителните действия по следващото разширение на парка. С него новите зелени площи там ще доближат 65 дка. Вече е построена и поливна система, с която да се поддържа растителността.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР