Новата първа дама на Съединените щати Джил Байдън стана обект

...
Новата първа дама на Съединените щати Джил Байдън стана обект
Коментари Харесай

Джил Байдън стана обект на сексистки коментари

Новата първа дама на Съединените щати Джил Байдън стана обект на сексистки мнения, тъй като употребила за себе си купата „ лекар “, написа Би Би Си, предава БТВ.

Преди дни в „ Уолстрийт джърнъл “ беше оповестен коментарен материал от Джоузеф Епстийн, в който той приканва Джил Байдън да спре да употребява тази купа, тъй като тя не била същински лекар.

Джил Байдън има докторат по обучение, който получава през 2007 година от университета в Делауер.

„ Д-р Джил Байдън звучи и наподобява лъжливо, да не приказваме, че е леко комично. Един умен човек в миналото сподели, че никой не би трябвало да се назовава лекар, в случай че не е изродил най-малко едно дете. Замислете се, доктор Джил, и спрете да употребявате купата. Забравете за вълнението от това да сте доктор Джил и се примирете с вълнението да живеете в една от най-хубавите къщи през идващите четири години като Първата дама “, написа Епстийн в материала си.

Самият Епстийн е 89-годишен публицист и учен.

Коментарите му разгорещиха обществените мрежи, като видни общественици и известни персони се изрекоха в поддръжка на Джил Байдън. Жени учени разясняват в личните си профили, че това е отражение на сексистките разбирания в университетския свят, които съществуват и до през днешния ден.

Бърнис Кинг, най-малката щерка на бореца за човешки права Мартин Лутер Кинг, също поддържа Джил Байдън.

Dear: My father was a non-medical doctor. And his work benefited humanity greatly. Yours does, too.
— Be A King (@BerniceKing)
„ Баща ми също беше немедицински лекар. И работата му оказа помощ на човечеството извънредно доста. И вашата също оказва помощ “, написа тя в „ Туитър “.

„ Д-р Байдън е поучила дипломите си с тежък труд и доста усърдие. Тя е ентусиазъм за мен, за учениците си и за всички американци в страната. Такова нещо в никакъв случай нямаше да бъде написано за един мъж “, написа от своя страна брачният партньор на Камала Харис – Дъг Емхоф.

Със своята докторска степен, доктор Джил Байдън ще бъде най-високо образованата първа дама в Белия дом в историята на Съединените щати.

Dr. Biden earned her degrees through hard work and pure grit. She is an inspiration to me, to her students, and to Americans across this country. This story would never have been written about a man.
— Doug Emhoff (@DouglasEmhoff)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР