Новата инсталация за регазификация на плаващи съдове (FSRU) в Александруполис

...
Новата инсталация за регазификация на плаващи съдове (FSRU) в Александруполис
Коментари Харесай

Американски дипломат: Александруполис е геостратегически кръстопът

Новата апаратура за регазификация на плаващи съдове (FSRU) в Александруполис е план " от решаващо значение за сигурността на всички страни в Югоизточна Европа ", съобщи пред осведомителната организация AMNA напускащият дипломат на Съединени американски щати в Гърция Джефри Пайът.

Пайът, чийто дипломатически мандат в Гърция завършва след няколко дни, приказва в границите на откриването на FSRU в североизточния гръцки град, който той дефинира като " геостратегически кръстопът ". Американският посланик добави, че FSRU е придобил още по-голямо значение, откогато той за първи път приказва за него през 2017 година, и " още по-голямо след нахлуването на Русия в Украйна ".

„ Нещо повече, този план показва водачеството на Гърция в деяние и " ни демонстрира какъв брой доста се е трансформирала енергийната карта на района през последните години, като Александруполис е придобил забележителна геостратегическа роля ", уточни Пайът.

Той съобщи, че се усеща " доста горделив от ролята, която изиграха държавното управление на Съединени американски щати и посолството на Съединени американски щати, с цел да се стигне дотук ", и изрази убеденост, че когато след няколко дни новият дипломат на Съединени американски щати в Гърция Джордж Цунис встъпи в служба, той " ще внесе вероятността на частния бранш за реализиране на резултати, дружно с ентусиазма и ангажираността към всичко, което е реализирано до момента ".

Накрая Пайът акцентира, че този план " показва по какъв начин една дипломатическа и политическа визия се трансформира в практическа инвестиция и прогрес, които ще изградят по-добро бъдеще за всички жители "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР