Новата функция използва един от най-сигурните протоколи - SignalПотребителите на

...
Новата функция използва един от най-сигурните протоколи - SignalПотребителите на
Коментари Харесай

Криптиране „от край до край” за частните разговори в Skype

Новата функционалност употребява един от най-сигурните протоколи - Signal

Потребителите на Skype към този момент могат да водят частни диалози с криптиране „ от край до край ”

Microsoft добави функционалност за криптиране „ от край до край ” на чата и гласовите диалози за всички консуматори на Skype. Файловете и известията са налични единствено на устройството, от което е стартирана връзката.

Новата функционалност за цялост на частните диалози в Skype работи на мобилни платформи iOS и Android, както и на десктопи Windows, macOS и Linux, оповестяват от разработчика.

При криптирането „ от край до край ” ключът е прочут единствено за двамата общуващи между тях консуматори. В резултат на това, трети лица не могат да получат достъп до тяхната преписка или да ги подслушват, даже и в случай че прихванат данните в шифриран тип.
още по тематиката
Криптирането в Skype се прави благодарение на протокола Signal, създаден в началото от некомерсиалната организация Open Whisper Systems за нейния личен месинджър с отворен първоначален код, който съгласно експертите е един от най-сигурните на пазара.

Показателно е, че Едурад Сноудън, някогашният чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който е преследван от управляващите в Съединени американски щати за държавна измяна, се изрече много ласкаво за Signal.

Как работи криптирането в Skype? До началото на конфиденциалния диалог, потребителят би трябвало да отиде в профила на своя събеседник и да натисне бутона за започване на персонален диалог, след което определеният събеседник получава покана да се причисли към диалога.

С приемане на поканата, цялата история на кореспонденцията се криптира и е налична единствено за двамата общуващи консуматори, заобикаляйки облака на Skype, където се съхраняват преписките от елементарните чатове и групи. По същия метод работят секретните чатове на месинджъра Telegram.

Налице са и някои ограничавания, свързани единствено с криптираните „ от край до край ” чатове в Skype. Така да вземем за пример, в даден миг потребителят може да взе участие единствено в една персонална полемика, а историята на известията е налична единствено на устройството, от което е стартират диалогът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР