Новата функционалност е налична в тестова версия на систематаMicrosoft подготвя

...
Коментари Харесай

Windows 11 интегрира платени услуги с банкова карта

Новата функционалност е налична в тестова версия на системата

Microsoft приготвя редица промени в операционната система Windows 11
(екранна фотография: blogs.windows.com)

Поредна тестова версия на Windows 11 под номер 22567 е налична за разработчици в Dev канала. Едно от най-интересните нововъведения в системата е опцията за свързване на банкова карта към платените услуги, наред с доста други допълнения и усъвършенствания.

Предполага се, че потребителят ще би трябвало да вкарва номер на банкова карта, когато желае да употребява платените услуги на Microsoft. Тази функционалност ще е от изгода при закупуване на програмен продукт или друго наличие от Microsoft Store, посредством Xbox или при вписване за абонаменти.

Нововъведението, разказано в, се изяснява само с удобството на клиента: в случай че срокът на банковата карта изтече и това заплашва заплащането за идващия интервал на абонаментните услуги, потребителят ще получи уведомление.

Тестовата версия на Windows 11 прибавя и функционалност Smart App Control (SAC). Според Microsoft, тя „ блокира ненадеждни или евентуално рискови приложения ”. Списъкът с такива приложения зависи от Microsoft и самия консуматор.

Платените услуги са един от акцентите в новата тестова версия на Windows 11
(екранна фотография: blogs.windows.com)

За да работи SAC вярно, потребителят би трябвало да конфигурира Windows 11 „ от нулата ”. След това фнкцията стартира да учи софтуерната среда, като се настройва в експериментален режим и се пробва допустимо минимум да пречи на работата. SAC се ръководи от настройките за сигурност на Windows 11.

Освен това системата за се приспособява към чистата сила. Тъй като съотношението сред източниците на сила в електропреносната мрежа се трансформира в границите на деня, Windows 11 стартира да конфигурира актуализации в моментите, когато чистите източници доминират. Тази функционалност работи, единствено в случай че Microsoft е в положение да получи съответната информация от партньорските услуги electricityMap и WattTime.

Функцията Smart App Control (SAC) блокира ненадеждни или рискови приложения
(екранна фотография: blogs.windows.com)

Подобрен е също инструментът за първична конфигурация на Windows 11 OOBE (Out of the Box Experience). По време на инсталацията потребителят може да извика на екрана, да го сканира с Android смарт телефон и да синхронизира данни при първото пускане.

Новата тестова версия на Windows 11 включва и доста други усъвършенствания – да вземем за пример, външният тип на менюто за отваряне на файлове („ How do you want to open this file? ” е изменен в сходство с цялостния дизайн на системата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР