Новата американска администрация спря решението от миналата година за изтегляне

...
Новата американска администрация спря решението от миналата година за изтегляне
Коментари Харесай

САЩ изненадващо замразиха изтеглянето на войските си от Германия

Новата американска администрация спря решението от предходната година за евакуиране на забележителна част от американските войски от Германия. Това заяви ръководителят на европейското командване на Съединени американски щати Тод Уолтърс, цитиран от .

Според него „ авансово плануваното “ изтегляне на американските войски от Федерална Република Германия, „ което беше осъществено в границите на предходни начинания, е било замразено “.  „ Новата администрация ни осведоми за нуждата да правим задълбочена инспекция - от началния до последния стадий “ - <...> и по-късно ще се върнем на изходните си позиции, означи генералът. Целта на това е да се проучат изчерпателно всички разновидности, от А до Я, тъй че да може да има стратегически разбор, прибавя той.

Според Уолтърс, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин  " е в развой на осъществяване на доста изчерпателен обзор "  на решението на предходната администрация на Съединени американски щати. " В крайна сметка той и президентът на САЩ ще вземат решение ", подчерта ръководителят на Европейското командване. Той отхвърли да разяснява вероятните периоди за привършване на проверката на решението за евакуиране на войските и добави, че управлението на Пентагона се нуждае от време за това.

Бившият министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер разгласи на 29 юли 2020 г. изтеглянето на 11 900 военнослужещи от Германия. Според него около 6 400 от тях ще се завърнат в родината си, около 5 600 ще бъдат пренасочени в Италия и Белгия, докато максимум 25 хиляди американски бойци и офицери ще останат в Германия. За подготовката на сходни проекти съобщи към този момент някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който неведнъж подлага на критика Германия за обстоятелството, че съгласно него тя не е похарчила задоволително средства за поддържане на груповата защита на НАТО.

" Сега " напомня:

 Защо е всичко това? Освен това те към момента се бавят с двата % такси за НАТО. Затова ще преместим някои войски от Германия ". Това написа през юли 2020 година тогавашният президент Доналд Тръмп в Туитър. Часове по-рано шефът на Пентагона по това време Марк Еспер разгласи, че Съединените щати изтеглят 11 900 войници от Германия. Той позволи, че някаква част от тях може да бъдат преместени в Черноморския район, само че без да прецизира къде тъкмо.

Според Еспер САЩ ще върнат в родината им към 6 400 американски военнослужещи, а към 5 600 ще бъдат ситуирани в страни от НАТО.  “Настоящият проект на европейското командване е да реалокират към 11 900 войски от Германия, като се понижи броят им там от към 36 000 на 24 000 ”, споделил Еспер на конференция и добави, че изтеглянето и предислокацията щяло да стартира допустимо най-скоро. 

Еспер посочи, че в бъдеще Съединени американски щати имат намерение да разположат спомагателни сили в Полша и балтийските страни. Част от войските от Германия пък щели да отидат в Италия и Белгия.

Еспер оповестил, че други елементи ще бъдат ситуирани на ротационна основа “на изток и в Черноморския район ”, с цел да “засилят сдържането ” на Русия и да подсигуряват сигурността на съдружниците по югоизточния фланг.

Междувременно Бавария реагира остро против проектите на Съединени американски щати да изтеглят войски от Германия.

Обявеното решение на САЩ да изтеглят към една трета от своите военни от Германия е в съгласие със страните от НАТО. Това се показва в изказване на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг от лятото на м.г. Съобщението на министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър акцентира обвързаността на Вашингтон с европейската сигурност, прибавя Столтенберг. Мирът и сигурността в Европа са значими за сигурността и напредъка на Северна Америка. При все по-голямата непредвидимост по света, когато сме дружно, сме по-силни, декларира тогава генералният секретар.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР