Новак Джокович започна успешно защитата на титлата си от турнира

...
Новак Джокович започна успешно защитата на титлата си от турнира
Коментари Харесай

Джокович сломи Руне и ще завърши годината като номер 1 в света за осми път

Новак Джокович стартира сполучливо отбраната на купата си от шампионата на осемте най-хубави в Торино, откакто се наложи над Холгер Руне в тежък трисетов мач със 7-6 (4), 6-7 (1), 6-3 за над три часа здрава борба в зала „ Пала Алпитур “.


Сърбинът, който се бори за рекорден седми трофей от Финалите на ATP, изостана с пробив в откриващия сет, преди да го върне и да вземе частта след тайбрек. Във втория сет картината бе идентична, с тази разлика, че младият датчанин, който дебютира в конкуренцията, съумя да изиграе страховит тайбрек, в който даде единствено точка на Джокера. В решителната трета част обаче Ноле проби и, макар че противникът му върна брейка, нов пробив на сметката на настоящия първенец постави точка на разногласието. Така сръбският тенисист поведе с 3-2 в директните конфликти, откакто неотдавна повали Руне и на Мастърса в Париж по пътя към купата във френската столица.

Мачът му с датчанина в Торино още веднъж бе доста непосредствен, само че в последна сметка Джокович направи един пробив повече от съперника, който направи и разликата посред им. С триумфа Ноле си подсигури свършек на върха в мъжкия тенис за осми път в кариерата си, както и това, че ще навърти над 400 седмици на първото място след края на шампионата.

Днес стартират и конфликтите от Червената група. От 15:30 часа различен дебютант – Карлос Алкарас, се изправя против някогашния първенец Александър Зверев, а от 22:00 българско време следва напълно съветският конфликт сред Даниил Медведев и Андрей Рубльов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР