Новак Джокович трябваше да пропусне пореден голям турнир, защото границите

...
Новак Джокович трябваше да пропусне пореден голям турнир, защото границите
Коментари Харесай

Ново 20: Сенаторът на Флорида предложи Джокович да влезе в Маями с лодка или кораб

Новак Джокович трябваше да пропусне следващ огромен шампионат, тъй като границите на Съединени американски щати ще продължат да бъдат затворени за неимунизирани чужденци. Световният номер едно получи поддръжката на всички свои сътрудници, както и даже на някои политици, които приканиха той да бъде позволен до присъединяване в Индиън Уелс и Маями, само че това можеше да се случи само с разрешението на президента Джо Байдън, който остана безгласен по проблема. Рон де Сантис обаче прави всичко допустимо да спомага на сърбина за негово вероятно присъединяване на Мастърса в Маями и се възползва от привилегиите си като сенатор на Флорида, с цел да го стори. Де Сантис се обърна персонално към Байдън с молбата да направи изключение за 22-кратния първенец от Шлема и даже предложи вид, съгласно който Джокера би могъл да се озове изцяло законно във Флорида:

" Уважаеми, господин президент, Новак Джокович сигурно е висшата опасност за експертите в тениса, само че наличието му в страната ни не съставлява никакъв риск за сигурността на публичното здраве. Забелязах, че Джокович е идвал в Съединени американски щати два пъти след експлоадирането на пандемията Covid-19, като един път е по времето на Вашия мандат и явно не се е стигнало до никакви здравословни произшествия.

Също по този начин не виждам за какво Джокович да не може изцяло законно да влезе в страната с лодка или транспортен съд. Моля, потвърдете до петък, 10 март, че този способ на пътешестване до Флорида е позволен " - приключва писмото на Де Сантис.

Guverner Floride i potencijalni kandidat za Predsednika Amerike Ron Desantis poziva Bajdena da dozvoli Đokoviću ulazak na Floridu, govoreći o Novaku da je " najuspešniji teniser u istoriji " i da bi njegovo odsustvo u Majamiju bilo " štetno po turnir i zajednicu ".
— Sergej Dojcinovic (@sergdojc)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР