Новак Джокович се класира за десети полуфинал на Ролан Гарос.

...
Новак Джокович се класира за десети полуфинал на Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Новак Джокович за десети път на 1/2-финал на Ролан Гарос

Новак Джокович се класира за десети полуфинал на " Ролан Гарос ". В релативно оспорван мач той се наложи над испанеца Пабло Кареньо Буста с 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 за 3 часа 13 минути игра..

В първия сет играта беше оспорвана с леко преимущество за Кереньо Буста. Той проби за 3-2, позволи рибрейк за 4-4, само че незабавно удари за 5-4. Испанецът завоюва частта с гейм на 15 за 50 минути.
 Снимка 499605
Източник:

Джокович извика физиотерапевт поради проблеми с врата. След помощта всичко на корта се промени. В третия гейм Кареньо Буста имаше два шанса да пробие, само че по-късно сърбинът стана стопанин на корта. Ноле проби за 3-1 и след това с втори брейк затвори сета с 6-2 за 38 минути.

Кареньо Буста не се съобщи. Той изостана с 0-3 в третта част, само че съумя да върне пробива за 2-3. Джокович направи значимият брейк за 5-3 и завърши частта с партия на нула за 46 минути.
 Снимка 499604
Източник:

Последният четвърти сет продължи съвсем един час. Кареньо Буста удържа подаването си в третия гейм, когато избави 4 брейкобола. При 2-2 Ноле още веднъж можеше да направи брейк. Това въпреки всичко се случи за 4-3.

Осмият гейм беше доста дълъг. Испанецът на три пъти беше на крачка от равнене. В тези моменти Джокович сподели рутината си и се измъкна. В идващия си сервис гейм сърбинът завърши срещата след ужасно отиграване.
 Снимка 499602
Източник:

Новак Джокович ще играе в петък с гъркът Стефанос Циципас. Преди тях Рафаел Надал ще има за противник аржентинецът Диего Шварцман. Нещата отиват към следващото шоу Джокович - Надал.
 Стефанос Циципас разруши Андрей Рубльов в 1/4-финала на
Стефанос Циципас разруши Андрей Рубльов в 1/4-финала на " Ролан Гарос "

Руснакът се срина в края на първия сет
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР