Новак Джокович пропусна първия за годината турнир от Големия шлем

...
Новак Джокович пропусна първия за годината турнир от Големия шлем
Коментари Харесай

Джокович ще участва и на Уимбълдън: Без ваксини на най-стария тенис турнир

Новак Джокович пропусна първия за годината шампионат от Големия шлем - Аустрелиън Оупън, заради решението си да не се имунизира, а след това бъдещето му в борбата за най-големите титли в тениса изглеждаше извънредно нестабилно. В последна сметка обаче сърбинът ще може да взе участие освен на Откритото състезание на Франция, започващо след по-малко от месец, само че и на Уимбълдън, както стана ясно от последното изказване на най-стария тенис шампионат.

" Изискванията, избрани от държавното управление на Англия за влизане в страната, не включват наложителна имунизация и затова, въпреки че е целесъобразно, това няма да бъде изискване за присъединяване в Шампионата през тази година ", заяви ръководителят на All England Club Иън Хюит.

" Както Иън загатна, планираме да се завърнем към естественото протичане на конкуренцията ", добави от своя страна изпълнителният шеф на Уимбълдън Сали Болтън. " Нямаме желание да прилагаме никакви ограничения срещу COVID-19, каквито бяхме взели през предходната година. Разбира се, ще следим обстановката и при положение на нужда ще предприемем спомагателни дейности. Всички мачове в хода на шампионата ще се играят пред цялостни трибуни и нямаме самообладание да приветстваме още веднъж толкоз огромен брой фенове ", приключи Болтън.

BREAKING: Wimbledon organisers have said players unvaccinated against Covid-19 will be allowed to play in this year’s tournament.
— Sky Sports News (@SkySportsNews)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР