Новак Джокович е шампион на Аустрелиън Оупън за рекорден седми

...
Новак Джокович е шампион на Аустрелиън Оупън за рекорден седми
Коментари Харесай

Джокович прегази Надал и пак е крал на Мелбърн

Новак Джокович е първенец на Аустрелиън Оупън за рекорден седми път! Сърбинът реализира това, унищожавайки във финалния конфликт най-големия противник в своята кариера Рафаел Надал , давайки му общо единствено 8 гейма в целия дуел - 6:3, 6:2, 6:3 за едвам 2 часа и 6 минути!
 
 Gulliver/Getty Images

В хода на шампионата двамата демонстрираха убийствена форма, а Надал даже не бе изгубил нито един сет, написа. Заради всичко това, а и поради рекордният им 6-часов край там през 2012-а, всички чакаха следващата гладиаторска борба в мач №53 от най-дългото съревнование в историята на тениса. На " Род Лейвър Арина " обаче подобен нямаше, тъй като разликата сред №1 и №2 в света изглеждаше по-голяма от всеки път.
 
 Gulliver/Getty Images

Джокович наложи своята воля и с доста по-агресивна и лишена от неточности игра изцяло надигра Матадора, който съгласно мнозина играеше най-хубавия си тенис на хард.-->
 
 Gulliver/Getty Images

По този метод сърбинът изпревари Роджър Федерер и Рой Емерсън и със седем трофеи от Мелбърн е еднолично под №1 по този индикатор. Именно там през 2008 година той завоюва и първия си трофей от " огромните четири ". Тази в този момент е под №15 за него и в това отношение той към този момент е еднолично трети във безконечната ранглиста. Досега делеше тази позиция с Пийт Сампрас, който остава четвърти с 14.
 
 Gulliver/Getty Images

Надал пък резервира пасива си от три трофеи по отношение на водача Федерер - 17 при 20 за Маестрото. С този триумф Джокович към този момент води с 28:25 победи в съперничеството сред двамата. Това бе и негова осма поредна победа на хард като в тази серия е спечелил 17 поредни сета.
 
С успеха сърбинът ще усили още повече задатъка си пред Надал в ранглистата и съкратява единствено на две трофеи пасива си по отношение на него във връзка с титли в Големия шлем.
 
 Gulliver/Getty Images

Джокович реализира това с свръхестествен тенис в хода на целия шампионат и най-много във финала, в който реализира 34 печеливши удара и направи едвам 9 непредизвикани неточности. Едва в края на третия сет Надал стигна до единствената си точка за пробив, а 28-те непредизвикани неточности бяха прекалено много и помогнаха за петте пробива на Джокович в хода на дуела.
 
За родения в Белград тенисист това е трета поредна купа от Големия шлем и надлежно 21-а поредна победа от загубата от Марко Чекинато на Ролан Гарос насам.
 
Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР