Новак Джокович бе доста самокритичен след . Шампионът на Уимбълдън

...
Новак Джокович бе доста самокритичен след . Шампионът на Уимбълдън
Коментари Харесай

Джокович: Бях няколко нива под това, към което се стремя


Новак Джокович бе много самокритичен след. Шампионът на Уимбълдън и Australian Open бе изявен любимец на ATP 250 шампионата в Баня Лука, само че отстъпи в два сета пред международния №70. Това бе първа загуба за Джокович от негов съотечественик от 11 години насам, като последният сръбски тенисист, пред който Джокера бе отстъпвал преди днешния дуел, беше Янко Типсаревич на четвъртфинала в Мадрид през 2012 година

Макар да бе доста отчаян от резултата, Джокера отдаде заслуженото на своя съотечественик. „ Душан е превъзходен човек, който познавам от доста време. Много пъти сме играели дружно за Купа „ Дейвис “. Знам, че последната година беше сложен интервал за Душан, тъй че днешната победа е доста значима за него “ – разяснява на конференцията след мача носителят на 22 трофеи от Големия шлем.

„ Тази загуба е резултат от голям брой фактори. Лайович игра доста добре, до момента в който аз бях няколко равнища под това, към което се стремя. Няма по какъв начин да надвивам, в случай че играя по този метод. Чувствах се муден и не можех да намеря ритъма си. В някои моменти от мача играх добре, само че като цяло се показах много под равнището си “ – добави Джокович.

„ Душан успяваше да играе доста нападателно, когато имаше потребност от това. Той постоянно се е представял доста добре на клей. Това е основата на стила му. От психическа позиция Лайович беше доста по-силиден спрямо предходните ни мачове “.

Джокович към момента чака първата си купа на клей за годината, откакто предходната седмица отпадна на осминафинал в Монте Карло. На въпроса дали днешната загуба би трябвало да тревожи почитателите му, сърбинът отговори „ За никого не е загадка, че главният ми приоритет е Ролан Гарос. Миналогодишният сезон на клей протече по сходен метод – започнах едва, само че след това заиграх доста по-добре “.

Следващата спирка за Джокович ще е Мадрид, където ще играе на втория Мастърс на клей за годината, започващ на 26 април. Попитан дали съгласно него ще има задоволително време за подготовка, с цел да нападна купата в „ Каха Магика “, международният №1 отвърна „ Ще забележим. Непосредствено след загуба не мога да обмислям трезво. Първо ще би трябвало страстите да отминат и да изчистя главата си, а по-късно ще помисля за това, което следва “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР