Нова военна помощ за Украйна обяви американският президент Джо Байдън.

...
Нова военна помощ за Украйна обяви американският президент Джо Байдън.
Коментари Харесай

Байдън с нова помощ за Украйна. Какво им праща САЩ?

Нова военна помощ за Украйна разгласи американският президент Джо Байдън. Той сподели, че дадените до момента средства за оръжие на Киев, са съвсем изчерпани. И  обяви, че нова помощ включва артилерийски снаряди и радари, предадоха международните организации.

Президентът на Съединени американски щати добави, че американският Конгрес би трябвало бързо да деблокира поисканата от неговата администрация сума за усилване на отбранителния потенциал на Украйна.

„ Конгресът би трябвало бързо да деблокира поисканите пари за подсилване на Украйна на бойното поле и на масата на договарянията ”, съобщи американският президент в официално съобщение, отдадено на поисканото за задачата от Конгреса допълнение към бюджета в размер на 33 милиарда $.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън разясни, че новата помощ възлиза на 150 милиона $, което е много под предоставените в този момент предходни помощи. Новата помощ включва 25 000 155-милиметрови артилерийски снаряда, инсталация за заглушаване на връзките и три радарни станции за противобатарейна война AN/TPQ-36.

От началото на съветската инвазия в Украйна държавното управление на Байдън е отпуснало военна помощ на Киев в размер на 3,8 милиарда $. Предишният транш помощ беше в размер на 800 милиона $.

Байдън ще взе участие в неделя във виртуално съвещание на водачите на Г-7, в което ще се включи и украинският президент Володимир Зеленски. То ще е във връзка 8 май, годишнината от края на Втората международна война в Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР