Нова теория за произхода и същността на Оумуамуа …Междузвездният обект

...
Нова теория за произхода и същността на Оумуамуа …Междузвездният обект
Коментари Харесай

Нова теория за произхода и същността на Оумуамуа

Нова доктрина за произхода и същността на Оумуамуа …Междузвездният обект с форма на пура остава тематика на разгорещени диспути измежду учените в продължение на няколко години (HiddenTruth.site).

 Може ли Оумуамуа да е „ прахуляк “?
Може ли Оумуамуа да е „ прахуляк “?Имайки дължина от 400 метра, Оумуамуа (Oumuamua) притегли вниманието по целия свят още през октомври 2017 година, откакто учените откриха, че това е първият прочут „ клиент “ от далечна Слънчева система.Оттогава са изложени няколко теории, които изясняват какъв тъкмо вид обект може да бъде Оумуамуа. Включително, че е комета, метеорит, водороден айсберг и даже извънземен транспортен съд.Учените обаче се пробват да реализират обединен отговор.Четете още: Руски астроном снима в Космоса обект, летящ с невероятна скоростНаскоро се появи още една опция, че е галактическо „ прахообразно зайче “ („ dust bunny “). Това е термин, който се отнася до бучки прахуляк и парчета, които се слепват със статично електричество.
Според астронома Джейн Луу (Jane Luu) и сътрудниците му от Университета в Осло (University of Oslo), Норвегия, Оумуамуа може да се е образувал, когато парче канара се е отчупило от ядрото на комета и е привлякло прахуляк и газ.След това, полученият обект се движи през Космоса посредством слънчева радиация.Оригиналната комета може да се движи постепенно и да е със слаба гравитация, което е улеснило отделянето на материала, който в последна сметка е образувал Оумуамуа. В следствие той е „ избягал “ от „ родната си “ Слънчева система.Търсейки спомагателни междузвездни обекти, астрономите се надяват да потвърдят произхода им и да дефинират какви тъкмо са те.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР