Нова снимка, показваща руския генерал Сергей Суровикин, който не е

...
Нова снимка, показваща руския генерал Сергей Суровикин, който не е
Коментари Харесай

Генерал Суровкин е Жив, здрав, у дома

Нова фотография, показваща съветския военачалник Сергей Суровикин, който не е виждан обществено от на наемническата група Вагнер през юни, беше оповестена в обществените медии в понеделник от Ксения Собчак - известна съветска медийна персона.

" Генерал Сергей Суровикин е на открито. Жив, здрав, вкъщи, със фамилията си, в Москва. Снимката е направена през днешния ден ", написа Ксения Собчак в надпис към фотографията.

Ройтерс не можа да ревизира достоверността на фотографията, на която се вижда мъж със слънчеви очила и шапка, който върви до жена, наподобяваща на брачната половинка на Суровикин, Анна.

Различни медии оповестиха, че Суровикин е изпаднал в недружелюбност на Кремъл след прекратения протест от Вагнер през юни и че . Държавната новинарска организация РИА заяви предишния месец, че той е бил и неговият заместител Виктор Афзалов е поел работата краткотрайно.

Суровикин, който получи прозвището " Генерал Армагедон " по време на военната интервенция на Русия в гражданската война в Сирия, за малко ръководеше военните старания на Москва в Украйна, преди тази роля да бъде предадена през януари на военачалник Валери Герасимов, шеф на генералния щаб.

Суровикин беше постоянно определян от съветските военни коментатори като. Покойният началник на " Вагнер " Евгений Пригожин, който почина при предишния месец, беше гневно подложен на критика за съветския защитителен истаблишмънт, само че приказва високо за Суровикин, наричайки го
 Шойгу: Да, Русия обмисля взаимни военни учения със Северна Корея
Шойгу: Да, Русия обмисля взаимни военни учения със Северна Корея

Както и с Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР