Нова седмица, нов полуфинал за Григор Димитров. Българинът достигна до

...
Нова седмица, нов полуфинал за Григор Димитров. Българинът достигна до
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Ротердам

Нова седмица, нов полуфинал за Григор Димитров. Българинът доближи до топ 4 на АТР 500 шампионата в Ротердам след третата си победа за три дни. В мач от четвъртфиналите някогашният №3 в света на тениса съумя да победи Александър Шевченко след 7:6 (2), 3:6, 6:4 в доста сложен мач против противник в отлична форма.

Ден по-рано Шевченко бе отстранил Холгер Руне и през днешния ден още веднъж сподели, че заслужава мястото си на този стадий от конкуренцията.

В първия сет и двамата печелеха подаванията си безапелационно. Стигна се до тайбрек, в който Димитров завоюва със 7:2. Шевченко проби за 2:0 във втория сет, а по-късно резервира задатъка си, печелейки подаванията си. Димитров изпусна два брейкбола в осмия гейм, а противникът му взе сета. В третия сет още веднъж и двамата печелеха безапелационно на собствен сервис, само че при 5:4 Димитров стигна до три точки за пробив и завоюва.

За Григор това е четвърти 1/2-финал в последните му пет шампионата и общо 52-и в АТР тура. Той е на 1/2-финалната фаза в Ротердам за четвърти път в кариерата си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР