Нова програма, разработена от изследователски екип, се фокусира върху диетата,

...
Нова програма, разработена от изследователски екип, се фокусира върху диетата,
Коментари Харесай

Четири неща, които ще ви помогнат да се справите с високото кръвно

Нова стратегия, създадена от проучвателен екип, се концентрира върху диетата, физическите извършения и съня, като основни фактори за намаление на кръвното налягане без използването на медикаменти.
За хора с нараснало кръвно налягане има огромно многообразие от медикаменти, които могат да оказват помощ за понижаването на кръвното налягане до безвредно равнище.
Въпреки този необятен набор от налични медикамент - доста от които са скъпи или имат странични резултати - има доста по-лесен метод за намаление на кръвното налягане.
Програмата се Нов старт на метода на живот и е създадена от екип, управителен от Алфредо Меджиа, доцент в катедрата по публично здраве и хранене в университета " Андрюс “ в Мичиган. Програмата подчертава на веганската диета с най-вече растителни храни като плодове и зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести храни, семена и ядки.
В допълнение към диетата, са нужни постоянни физически извършения, пиянство на задоволително количество вода и добър нощен сън. В изследването на Меджиа е обхаванало 117 пациенти с високо кръвно налягане, които са взели участие в програмата в продължение на 14 дни, написа Healthline.
До края на този интервал половината от участниците са понижили кръвното си налягане до предложено равнище, а останалите също са постигнали по-ниско кръвно налягане.
Тези резултати са еквивалентни на резултатите на общоприетите лекарства за кръвно налягане. Общо 93% от участниците са съумели да понижат дозата си или да отстранен напълно медикаментите, осведоми ЦЗПЗ.
Промените в метода на живот са на първо място за хората, които желаят да намалят кръвното си налягане, само че изисква доста количество воля, съгласно специалист, интервюиран от Healthline.
Д-р Андрю Фрийман, кардиолог в " Националното Еврейско Здраве” в Колорадо, споделя, че констатациите дават доста храна за размисъл.
" Отдавна е известно, че упражненията, изключително аеробните имат мощно влияние занамаляване на кръвното налягане за дълго време. Ние знаем, че плодовете и зеленчуците, богати на калий и естествено срещащите се нитрати, могат фактически да намалят кръвното налягане толкоз дейно, колкото доста от медикаменти ”, сподели той. - Така че за мен това не е изненада. Хубаво е, че са създали това изследване. "
Фрийман споделя, че за доста пациенти вероятността за приемане на лекарства се преглежда като по-лесна и по-привлекателна, в сравнение с да се трансформират метода на живот.
Но даже и за пациенти, на които се предписват медикаменти за високо кръвно налягане, методът на живот постоянно ще бъде фактор.
" Ако погледнете най-новите насоки за лекуване на кръвно налягане, без значение какво вършиме, намесата на метода на живот би трябвало да бъде част от проекта ", изясни той. " Така че даже, в случай че употребявате по този начин наречената общоприета западна медицина, методът на живот е към момента фактор. Искам да подчертая, че това е нещо, което постоянно се пропуща. "
Понякога това не са просто пациенти, които пропущат фактора метод на живот, само че също и лекари.
Фрийман показва изследване от 2017 година, в което 90% от 900 интервюирани кардиолози оповестяват, че не са научили нищо или доста малко по време на следването си за храненето.
" Важно е да напомним на всички здравни експерти, че би трябвало да се въоръжим с всеки инструмент в арсенала ", сподели той. " Това включва лекарства и процедури, несъмнено, само че в действителност би трябвало да научим повече за метод на живот. Ние в действителност би трябвало да отделим време за запълване на тези пропуски в образованието си, тъй че да имаме налични всички принадлежности за лекуване на заболяванията по-добре и по-евтино. "
За хората, които желаят да намалят кръвното си налягане, не е елементарно да чуят, че би трябвало да трансформират диетата си и да имат повече физическа интензивност, само че когато става въпрос за кръвно налягане и сърдечно-съдови болести, в действителност няма различен метод.
Почти всички пациенти ще видят обещаващи резултати единствено няколко седмици откакто измененията в метода на живот, само че ще би трябвало да продължат режима, с цел да поддържат положително здраве.
Фрийман споделя, че за пациенти, които имат леко нараснало кръвно налягане, той ще предложи само смяна в метода на живот, което нормално е задоволително за нормализиране на равнищата на кръвното налягане.
За пациенти, които имат по-значителни проблеми с кръвното налягане, той ще предпише медикаменти дружно с натоварен фокус върху измененията в метода на живот. За пациентите, които следват този проект, в началото е мъчно да се откажат да ядат обичаните си храни, само че резултатите приказват сами за себе си.
" Пациент, който споделя, че се усеща трагичен от смяната в метода на живот, обаче понижава кръвното си налягане толкоз, че можем да спрем лекарството " - сподели той.
Когато става въпрос да се подкрепи сърдечно-съдовата система и да се намали кръвното налягане, Фрийман споделя, че има четири правилото, които би трябвало да се следват във връзка с смяната в метода на живот:
Първите две са да се яде преобладаващо растителна, пълноценна храна, съчетана с най-малко 30 минути умерени извършения дневно .
" Това не значи, че са нужни тежки извършения, само че би трябвало да са постоянни, даже в случай че това значи да се направи отмора, в ежедневните занимания. За някои хора това може да не е нищо повече от леко вървене с периодически паузи, които паузи седмица след седмица да стават, лека-полека ", сподели той.
Третият аспект е техники за облекчение на напрежението като йога и други извършения за схващане.
" Последната част, вярвате или не, само че това се основава на работата на Дийн Орниш, в действителност са другарство, поддръжка и обич ", изясни Фрийман. " Ние знаем, че хората, които имат най-вече другари, поддръжка и обич, имат най-хубавите резултати. "
" Когато комбинирате всичките четири неща - яденето на растителна храна, извършения, освобождение от напрежението и повече обич - здравето се усъвършенства в доста аспекти, в това число кръвно налягане и предварителната защита на коронарна болест. Така че в действителност се пробвам да накарам пациентите да създадат това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР