Нова притеснителна статистика за българските ученици показва, че близо 15

...
Нова притеснителна статистика за българските ученици показва, че близо 15
Коментари Харесай

Ужасна статистика казаха за българските деца и наркотиците

Нова притеснителна статистика за българските възпитаници демонстрира, че близо 15 на 100 от децата са посягали към дрога, а междинната възраст за първа среща с леките опиати е 14 години. Това демонстрира изследването на Националната пациентска организация. Първо младежите пробват по този начин наречените инхаланти, измежду които е и райският газ, съобщава NOVA.

След една безсънна нощ – първо в Бърза помощ в Правец, а по-късно в кола за спешна помощ на път към токсикологията на " Пирогов ", миналите 24 часа за фамилията на Елица Йорданова минават по-спокойно. По-малкият й наследник към този момент е вкъщи, безсънен е и се възвръща. 

" Ние сме го пуснали с другари да се разхожда. Имаме му доверие. В Правец е безшумно, съвсем няма късмет такова нещо да се случи. Не сме очаквали заведение, което денем работи като кафе, вечерта да е дискотека ", сподели майката на 15-годишното момче.

Тестът с дрегер на младежа демонстрира 1,43 промила алкохол в кръвта. Количеството вдишан божествен газ обаче не може да се откри.

" Доколкото може да си спомни, видял е, че работи дискотека - влезнал е вътре. Имало е чаши и бутилка с водка - решил е да опита. Разбрахме, че вътре се е продавал също божествен газ – и това е използвал ", споделя Елица Йорданова.

Семейството на момчето живее в Холандия и се прибрало вкъщи единствено за лятната отмора. " В Холандия не може да се стигне до такова нещо, не ги пускат в нощните заведения до 21-годишна възраст ", безапелационна е майката.

У нас обаче казусът е все по-често срещан. Според последното изследване на пациентската организация измежду възпитаници максимален % прибягват до марихуана, амфетамини и кокаин. Според доктор Станимир Хасърджиев децата у нас не са готови за среща с наркотични субстанции. " Голяма част от тях считат, че е безусловно безвредно да се пуши марихуана ", сподели още той.

До момента при инспекции по Черноморието и в столицата контролните органи са открили над 10 заведения, в които се предлага божествен газ на малолетни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР