Нова порция напрежение се чака в Хонконг, след като Китай

...
Нова порция напрежение се чака в Хонконг, след като Китай
Коментари Харесай

Китай стегна хватката върху Хонконг, ще последва ли нов бунт?

Нова порция напрежение се чака в Хонконг, откакто Китай дефинитивно одобри противоречивия нов закон за сигурността за самостоятелната област, написа BBC.
Законът дава на управляващите в Пекин спомагателни пълномощия в Хонконг, което ускорява терзанията, че Китай цели отнемането на свободите на жителите в някогашната английска колония, показва БГНЕС.
Законът планува криминализирането на дейности против властта и ги дефинира като фракционизъм, подривна активност, тероризъм и сговаряне с външни сили.
Това е най-радикалната смяна в Хонконг, откогато Англия върна града на Китай през 1997 година по силата на съглашение, изискващо автономност.
Парламентът на Китай тази заран гласоподава закона. Губернаторът на града Кари Лам, която е съдружник на Пекин, съобщи че не е уместно тя да разяснява въвеждането му.
Минути след разпространението на новината, Япония дефинира случилото се като " извънредно тъжно ".
Съединените щати към този момент започнаха да отстраняват елементи от специфичния статут, с който се ползваше Хонконг вследствие на автономията от Пекин.
Още: " ЕС  да съди Китай в Хага, в случай че страната реши да вкара противоречивия закон за Хонконг, реши Екологичен потенциал "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР