Нова победа и финал за Григор Димитров в Париж! Най-добрият

...
Нова победа и финал за Григор Димитров в Париж! Най-добрият
Коментари Харесай

Нова победа и финал за Григор Димитров в Париж!

Нова победа и край за Григор Димитров в Париж! Най-добрият ни тенисист победи Стефанос Циципас с 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3) на полуфинала на шампионата от сериите „ АТП 1000 “ във френската столица.

Григор Димитров надделя шестия в международната класация и си обезпечи присъединяване на втори край през годината. Срещата в зала „ Берси “ в Париж продължи два часа и 34 минути.

Това беше шести полуфинал за Димитров през 2023 година, както и втори следващ в „ Мастърс “ шампионат, като игра подобен в Шанхай през октомври.

Българинът и Циципас се срещнаха общо за осми път и втори през 2023 година В началото на годината гръцкият тенисист победи Димитров в „ Юнайтед къп “. Димитров съумя да победи едвам за повторно Циципас след 2020 година, когато го надделя във Виена, още веднъж в зала.

С успеха над Циципас и тази срещу Даниил Медведев по-рано тази седмица, Димитров за повторно в кариерата си побеждава двама играчи от Топ 10 в границите на един шампионат. Единственият предишен случай беше на финалите на АТП през 2017 година

Димитров още веднъж игра на висота, като осъществя 42 уинъра и позволи единствено 10 непредизвикани неточности.

„ Не мога да опиша всичко, което е случи. Тайбрекът във втория сет беше доста подъл – споделих си, че би трябвало да трансформира нещо, с цел да победя тенисист като него (Циципас). Мисля, че направих доста положителни неща, само че Стефанос увеличи доста играта си във втория сет “, сподели Димитров след мача.

„ Няма да рева, само че съм доста прочувствен. Изживявам момента. Напоследък протичащото се е прелестно “.

В неделя Димитров ще изиграе своя 17-ти край. През 2023 година той към този момент игра в мач за купа, само че загуби в Женева. Негов противник във финала ще бъде спечелилият от втория полуфинал, в който излизат Новак Джокович и Андрей Рубльов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР