Нова национална организация Български планинарски съюз бе учредена в края

...
Нова национална организация Български планинарски съюз бе учредена в края
Коментари Харесай

Български планинарски съюз ще подобрява условията за туризъм в планините

Нова национална организация Български планинарски съюз бе учредена в края на предишния месец в околност Узана, Централна Стара планина . Сдружението към този момент е записано като юридическо лице с нестопанска цел в социална изгода . То цели обединяване на настоящи организации и хора за стабилно развиване в региона на планинския туризъм , действия и спортове.
 
Български планинарски съюз се състои от известни в средите физически лица, както и представители на сдружения, бъдещи членове на съюза. Всички те от дълго време работят за възстановяване на изискванията в планините , като неведнъж са организирали мероприятия по възстановяване на инфраструктурата , подемали са начинания за възобновяване на изоставени заслони , а също така имат и опит в проведено водене на огромни групи туристи от всички възрасти, показват от пресцентъра на сдружението.
 
Дейността на сдружението е ориентирана към подобряването на планинския туризъм у нас , в частност грижа за изоставените хижи и заслони , възстановяване на туристическата инфраструктура , подкрепяне на по-адекватното асимилиране на средства по планове в националните и естествени паркове , предприемане на ограничения против нарушителите в предпазените зони като придвижване на МПС-та, бракониери, иманяри.
 
От сдружението означават: " Планинската избавителна работа не разполага със средства за съоръжение и бази, само че избавя човешки животи съвсем всекидневно. Липсва планинарска просвета измежду огромна част от популацията, което е причина за неподходящо влияние върху околната среда и първите резултати към този момент са налице. Заедно можем да си сложим по-високи цели, можем да реализираме по-значими каузи, само че и да носим по-голяма отговорност. Българските планини към този момент публично имат още един огромен съдружник ". Те показват подготвеност за взаимна работа с държавните институции за основаване на резистентен модел, що се отнася до туристическото придвижване в България.
 
Към Български планинарски съюз ще бъде основан Консултативен съвет от специалисти – физически и юридически лица, които ще дават оферти, експертни отзиви и оценки за избрани действия.-->
 
На 2 декември в Дома на културата " Искър " - концертна зала (София, бул. " Кръстю Пастухов " 23) Българският планинарски съюз провежда кръгла маса по въпросите на планинския туризъм, действия и спортове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР