Нова колона централноамерикански мигранти се събра и тръгна към САЩ,

...
Нова колона централноамерикански мигранти се събра и тръгна към САЩ,
Коментари Харесай

Нов керван мигранти тръгна за САЩ, този път от Салвадор

Нова колона централноамерикански мигранти се събра и потегли към Съединени американски щати, този път от Салвадор, откакто през последните седмици хиляди други централноамериканци се насочиха на сходни походи и разгневиха с това президента Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.
Групата, която потегли през вчерашния ден от столицата Сан Салвадор, се състои от над 300 салвадорци. Преди това в средата на този месец хиляди хондурасци потеглиха от страната си в огромна колона и се трансфораха във водеща интернационална вест, а също и в извънредно значим въпрос преди изборите за Конгрес в Съединени американски щати.
Миналата седмица през Гватемала се движеше втора група хондурасци и в един миг доближи над 1000 души, само че по-късно стартира да се разпада.
Тръмп и неговата Републиканска партия се пробваха да трансфорат имиграцията в един от значимите въпроси преди изборите на 6 ноември, на които партията ще се бори да резервира болшинството си в двете камари на Конгреса, отбелязва Ройтерс.
Салвадорските мигранти са се организирали през последните няколко седмици в обществени мрежи като Facebook и Уотсап, въодушевени от кервана мигранти, най-вече от Хондурас, който сега прекосява територията на Мексико.
Докато напускаше Сан Салвадор, колоната беше придружавана от полиция. Мигрантите носеха раници и бутилки с вода и носеха шапки, с цел да се пазят от слънцето, а майки бутаха колички с бебета.
Лявото държавно управление на Салвадор съобщи, че е солидарно с мигрантите и почита тяхното право да се активизират, само че ги прикани да не излагат на риск живота си по пътя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР