Нова електронна система ще следи дали хората, спрели колите си

...
Нова електронна система ще следи дали хората, спрели колите си
Коментари Харесай

Затягат контрола при ползването на буферните паркинги към метрото в София

Нова електронна система ще следи дали хората, спрели колите си в подземните уреди, фактически се възползват от услугата „ паркирай и пътувай " или не престават да заобикалят разпоредбите в опит да пестят пари, оповестява " Канал 3 ". Оставяте си колата и продължавате пътуването си с метрото. Това е главната концепция на по този начин наречените буферни паркинги, намиращи се до три метростанции, издигнати за да облекчат автомобилния трафик в столицата. Правилата са елементарни - пътувате с подземната железница, възползвате се от отчасти или напълно гратис паркиране.

От началото на февруари новите стопани на буферните паркинги „ Център за градска подвижност " стягат контрола посредством нова електронна система, която на практика не разрешава заобикаляне на разпоредбите. Въведена е първо до станция „ Джеймс Баучер ", а през идващите седмици това ще се случи и при останалите две подземни уреди.

Откакто по-строгият надзор е в действие от началото на февруари, се появиха и недоволни жители, смятащи, че им се начисляват нерегламентирани цени. От Центъра за градска подвижност изрично отхвърлят. И напомнят, че в случай че желанието ви е единствено да ползвате услуга паркинг без метро, можете, само че против напълно регламентирания месечен абонамент на стойност 120 лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР