Нова детска градина получиха децата от с. Радиново на 14-ти

...
Нова детска градина получиха децата от с. Радиново на 14-ти
Коментари Харесай

На 14-ти февруари община „Марица“ зарадва децата в с. Радиново с нова детска градина

Нова детска градина получиха децата от с. Радиново на 14-ти февруари. На празника на любовта и виното лентата бе прерязана от кмета на Община „ Марица “ Димитър Иванов, ръководителя на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова, зам.-кмета Анелия Симеонова, кмета на селото Трайчо Кардашев и шефа на ДГ „ Щастливо детство “ Йорданка Стойчева. Церемонията стартира с празничен водосвет, отслужен от отец Георги.
Прочетете още
Ръководителят на детското заведение изрече благодарност на градоначалника и екипа му.

„ Днес е незабравим ден за всички нас, тъй като тази просторна, съвременна и красива детска градина с нови площадки за игра е осъществената фантазия на няколко генерации поданици на с. Радиново. От мое име и от името на екипа на ДГ „ Щастливо детство “ благодаря на кмета на община „ Марица “ господин Димитър Иванов и на екипа му, на ръководителя на Общински съвет „ Марица “ госпожа Гергана Трендафилова, на кмета на с. Радиново Трайчо Кардашев и на общинския консултант от селото Стоян Куршумов, тъй като с помощта на техните старания се случи всичко това “, съобщи Йорданка Стойчева.

Кметът на Община „ Марица “ поздрави присъстващите и означи, че през днешния ден с. Радиново отбелязва 3 празника.

„ Днешният ден е троен празник за с. Радиново и Община „ Марица “. Чувствам се изключително благополучен, че макар пандемията, компликациите и инфлацията, успяхме да построим нова детска градина. Това е дълго чакана инвестиция за хората в с. Радиново години наред,  а за мен е още по-важно, когато виждам грейналите от наслада погледи на децата “,  посочи управникът.

Той напомни, че през 2023 година се навършват 35 година от основаването на Община „ Марица “, като годишнината ще протече под слогана „ Инвестираме в бъдещето “.

„ Всеки един родител мисли първо за децата си, по тази причина ние се грижим с такава обич за тях, слагаме преди всичко щастието, насладата и комфорта им, тъй като те са нашето бъдеще “, обърна се към присъстващите Димитър Иванов.

Той напомни, че за последните 9 години това е деветата новопостроена детска градина в Община „ Марица “, което значи, че всяка година на територията на селищната система се построява по едно ново детско заведение.

„ Когато сме положителни един към различен, когато сме сплотени и вървим дружно напред, постоянно реализираме задачите си “, посочи градоначалникът.

Той подари нова уредба на детската градина, играчки за всяка една от двете групи и преносим компютър на учителския екип и добави, че Община „ Марица “ има подготвени планове за още 2 нови детски градини.

С благ празничен концерт малчуганите поздравиха десетките поданици и посетители на селото, пристигнали да прегледат придобивката.

Новата постройка на ДГ „ Щастливо детство “ е ситуирана на повърхност от 500 кв. м. Тя е предопределена за 2 групи, за всяка от които в двора има площадка за игра, покрита с ударопоглъщаща настилка, оборудвана с комбинирани уреди, люлки и люлка-везна. Пред постройката са построени площадки за игра на футбол и баскетбол. 

На събитието участваха и заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, кметове на обитаеми места, общински съветници и представители на администрацията.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР