Нова атака към Володимир Зеленски. Този път тя идва от

...
Нова атака към Володимир Зеленски. Този път тя идва от
Коментари Харесай

Нова атака към Володимир Зеленски, този път критиките дойдоха от Кличко

Нова офанзива към Володимир Зеленски. Този път тя идва от кмета на Киев Виталий Кличко. Той даде изявление за швейцарската новинарска емисия “Двадесет минути ” (20 Minuten). Думите му, разибра се, получиха необятен отзив в Русия и Украйна.

“Хората се питат за какво не бяхме по-добре готови за тази война, за какво Зеленски до последно отхвърляше, че ще се стигне дотук ”, съобщи Кличко. “Имаше прекалено много информация, която не отговаряше на действителността ”, сподели 52-годишният някогашен международен първенец по бокс, обвинявайки президента “в неточности ”.

Той прикани за почтеност във връзка с същинското състояние на Украйна след съветската инвазия.

“Зеленски заплаща за грешките, които е позволил ”, сподели още Кличко

“Разбира се, че можем да лъжем еуфорично народа и сътрудниците си, само че не може да го вършим постоянно ”, съобщи той.

Кличко в същото време изрази ясна поддръжка за началника на украинския общоприет щаб военачалник Валерий Залужний.  Преди месец той провокира рецензии, когато съобщи, че войната е достигнала до патова обстановка.

“Той сподели истината ”, сподели Кличко в изявлението. “Понякога хората не желаят да чуят истината, само че в последна сметка той е виновен. Той изясни и обоснова каква е актуалната обстановка ”, добави кметът на Киев.

Кличко се изрече срещу играенето на политически игри в Украйна

По думите му не би трябвало да има вътрешни спорове в страна, която се бори за съществуването си и затова той отхвърля да разисква персоналните си проекти и показва поддръжка за Зеленски.

“Президентът има значима функционалност през днешния ден и ние би трябвало да го поддържаме до края на войната. Но когато войната свърши, всеки политик ще би трябвало да дава отговор за своите неуспехи и неточности ”, сподели Кличко.

В изявлението си Кличко също по този начин благодари на Германия за обезпечаването на противовъздушни системи, само че разкритикува отхвърли ѝ да даде на Украйна крилати ракети с огромен обхват “Таурус ”.

Това е нова офанзива към президента Володимир Зеленски.  По-рано гентерал Залужни сподели, че войната в Украйна е в “задънена улица ”

“Както през Първата международна война, достигнахме равнище на софтуерно развиване, което ни слага в задънена улица.  Най-вероятно няма да има бездънен и хубав пробив ”, сподели той.

Според Залужни, след първите несполучливи опити за контранастъпление на въоръжените сили на Украйна, той смени няколко командири и трансферира военнослужещи от някои бригади на фронтовата линия, само че това не докара до нищо. Тогава, споделя главнокомандващият на украинската войска, той стигна до извода, че за излизане от задънената улица на фронта Киев се нуждае от „ нещо ново, като барут, който китайците изобретиха и който ние към момента използваме “, т.е., дейното потребление на нови технологии.

„ Най-големият риск от окопна война на безсилие е, че тя може да се проточи с години и да изтощи украинската страна “, сподели Залужни.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в катеторията Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР