Нов случай на починало бебе в сливенската болница Д-р Иван

...
Нов случай на починало бебе в сливенската болница Д-р Иван
Коментари Харесай

След пореден случай на мъртво бебе, известна в Сливен акушерка обещала да даде оставка

Нов случай на умряло бебе в сливенската болница " Д-р Иван Селимински " провокира скандал – тъй като е втори в границите на няколко месеца, който се случва при еднакъв доктор – доктор Татяна Пашева, шеф на АГ отделението на лечебното заведение.
Според бащата Пламен Желязков, бременността на жена му Галя е била естествена. Терминът е бил на 8 декември, тя влиза в болница на 10 декември. Не знаех, че жена ми ражда, дойдохме към 10 часа, споделиха ми, че имаме бебе, след 5-10 минути излезе акушерката (бел. ред. – доктор Татяна Пашева), която е израждала, и ми сподели, че бебето е умряло, описа Пламен пред Нова телевизия. По думите му, жена му имала болки още вечерта, само че никой не му се обадил да му каже, а лекарите желали тя да роди обикновено. Той изрази подозрение, че вечерният екип е чакал да пристигна дневният и забавянето се оказало съдбовно.
Желязков твърди и, че доктор Пашева е натискала корема на жена му, с цел да се роди детето (бел. ред. – т.нар способ на Кристелер). Не може това безхаберие да се случва, добави той.
Директорът на болничното заведение доктор Васислав Петров увери, че има инспекция, ще има инспекция на Медицински одит. Той призна, че раждането е почнало в 2 през нощта, а към 9 часа е открит спад на сърдечните тонове. " Д-р Пашева от през вчерашния ден е в меланхолия, тя доста съжалява, ще е в отпуск до изясняване на случая. Тя пред мен сподели, че ще си подаде документите за овакантяване ", посочи Петров.
Припомняме, че при Пашева в края на това лято умря родилката Ренета Томова. В началото на ноември Actualno.com потърси информация какво се случва с резултатите от аутопсията на Ренета Томова, само че само бащата на госпожа Томова ни описа, че никой нищо не им споделя.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР