Нов случай на нападнати полицаи – отново след сигнал за

...
Нов случай на нападнати полицаи – отново след сигнал за
Коментари Харесай

Полиция и роми с коренно противоположни версии за снощния инцидент в село Врачеш

Нов случай на нападнати служители на реда – още веднъж след сигнал за мощна музика. При конфликт сред жандармерия и поданици на ромската махала в ботевградското село Врачеш, е ранен чиновник на реда.

По думите на жителите на ромаската махала във Врачеш нощес те чествали раждането на дете. Около час преди среднощ по сигнал за мощен звук идват четирима чиновници на столичната жандармерия. В една от къщите мъж отхвърля да се подчини и е арестуван, след което други 30 души, съгласно формалната информация, му се притекли на помощ. Тогава чиновник на реда създава изстрел във въздуха с гумен патрон, с цел да успокои множеството. Общо 20 души са били арестувани нощес и през днешния ден, част от тях освободени. Версиите на двете страни са радикално противоположни.

При идването на органите на реда в една от къщите музиката е спряна, само че в различен парцел мъж оказва опозиция. „ Лицето протяга ръка към полицейски чиновник на жандармерията, който пада на земята, в резултат на това рухване и последвалия физически контакт, служителят е с засегната ръка. Произведен е един сигнален изстрел във въздуха за оптималната сигурност на хората, които са се намирали там и за респектиране на тълпата”, сподели Юри Николов, зам.директор на ОД на Министерство на вътрешните работи – София.

В квартала отхвърлят служителят на реда да е блъскан. Сред арестуваните през днешния ден е бил и Марин, който твърди, че въобще не е бил на тържеството. „ Един по един ни прибраха в полицията, смъкнаха ми връзки, аз не знам защо става на въпрос”, сподели мъжът пред камерата на БТВ.

Девет от общо 20-те арестувани към този момент са освободени, само че с актове за несъблюдение на полицейско предписание. Мъжът, предизвикал напрежението, е арестуван за 72 часа, той е престъпно проявен и осъждан за обири. Повдигнати са му две обвинявания – за това, че със мощ попречва чиновник на реда да не извърши служебните си отговорности и за безчинство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР