Нов сблъсък между премиер и президент. Повод за косвената размяна

...
Нов сблъсък между премиер и президент. Повод за косвената размяна
Коментари Харесай

Поредна словесна престрелка между Радев и Борисов

Нов конфликт сред министър председател и президент. Повод за косвената замяна на реплики стана карцерът на съветския опозиционер Алексей Навални. Бойко Борисов , който беше на обиколка в регион на Сливница, нападна президента, а Румен Радев му отговори през медиите. 

По време на своята обиколка министър председателят разяснява външнополитически тематики „ На Европейския съвет беше разгледано и задържането на Навални. На този декор е оглушително мълчанието на президента Радев ”, счита Борисов.

По думите на министър-председателя въпросът „ Навални “ е неприятен урок за демокрацията. „ Тук става въпрос за чисто либерален развой, че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва обещано ръководство, има право на своя глас “, уточни още министър председателят.

Той добави, че упорства за освобождението на съветския опозиционер Алексей Навални и попита какво мисли президентът по тематиката. Отговорът от „ Дондуков ” 2 не закъсня.

Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и публицисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български жители. В Европарламента се прочу със заканата „ да изгори ” Елена Йончева, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили леговище в Европа ”, беше коментарът на президента Румен Радев.

Затова, съгласно президента, днешното изявление на премиера било режисура. Президентът показва, че проблемите на българската народна власт са прекомерно трагични, с цел да се крият зад театрални пози. Радев декларира, че оставя тази роля на Борисов.

Междувременно, в Сливница министър председателят беше съпроводен от министъра на стопанската система Лъчезар Борисов , който даде обещание повече поддръжка за бизнеса.

„ В понеделник стартира изплащането през Националната организация по приходите. 116 милиона потеглят към бизнеса и до броени дни ще стинат. Ще докоснем над 8 100 компании по тази бърза мярка ”, разясни отрасловият министър.

Разчетите на икономическото ведомство демонстрират, че ограниченията досега са избавили 300 000 работни места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР