Нов проект с подкрепата на ФИБА Европа ще стартира в

...
Нов проект с подкрепата на ФИБА Европа ще стартира в
Коментари Харесай

БФБаскетбол с нов проект за популяризиране на баскетбола сред момичетата

Нов план с поддръжката на ФИБА Европа ще започва в Перник на 1 декември.

БФБаскетбол се включи в Програмата за разпространение на баскетбола измежду девойките, който е измежду предпочитаните на европейската централа. Програмата носи името Her World Her Rules (Нейният свят, Нейните правила).

Вече на няколко огромни форума, в това число мачовете на женския народен тим и финала на шампионата за Купата на България, тази стратегия бе пропагандирана.

На 1-ви декември в Перник пък ще се организира и първата самодейност от плана – баскетболен фестивал за девойки до 10 години и семинар за родителите на участващите деца. Над 120 деца ще тестват уменията си, като те ще са представители на клубовете Миньор 2015, Пирин (Благоевград), Рилски състезател, Пирин (Гоце Делчев), Пирин Темков и Яворов (Гоце Делчев). Подобни събития в идващите няколко месеца ще се проведат и в София, Шумен и Бургас.

Ментор на самодейността е някогашната националка и състезателка на тимове в WNBA Гергана Славчева. В момента тя предава своя опит на девойките в столичния Славия. Славчева, чиито изяви в Италия не престават да се помнят ще води и семинара с родителите на бъдещите баскетболни звезди. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР