Нов пик в производството на електроенергия бележи през юли ТЕЦ

...
Нов пик в производството на електроенергия бележи през юли ТЕЦ
Коментари Харесай

ТЕЦ AES Гълъбово с нов пик в производството през юли

Нов пик в производството на електрическа енергия бележи през юли Топлоелектрическа централа AES Гълъбово. Най-новата въглищна централа в страната обезпечи 370 725 MWh надеждна електрическа енергия за българските консуматори.

Това е с над 20% повече по отношение на създадената електрическа енергия през месец юли година по-рано. Производственият резултат за месеца е най-голямото месечно произвеждане от началото на годината и е едно от най-големите месечни производства изобщо от стартирането на централата в употреба до през днешния ден.

Генерираната през юли от Топлоелектрическа централа AES Гълъбово електрическа енергия се равнява на междинното месечно ползване на към 1 150 000 български семейства. Това значи, че през предишния месец всяко четвърто домакинство в България е потребявало електрическа енергия, обезпечена от двата енергоблока на централата, която е създадена само от български лигнитни въглища.

„ Като контрапункт на непрестанно растящите цени на енергийните носители, повлияни от световната обстановка, Топлоелектрическа централа AES Гълъбово продължава да играе значима роля за поддържане на обществено търпими цени на електрическата енергия в страната, тъй като употребява единствено локален енергиен запас “, разяснява Иван Цанков, изпълнителен шеф на AES България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР