Нов онлайн инструмент помага на всеки да изчисли риска от

...
Нов онлайн инструмент помага на всеки да изчисли риска от
Коментари Харесай

CoRiCal – онлайн калкуратор за риска от Covid-19


Нов онлайн инструмент оказва помощ на всеки да пресметна риска от заразяване с Covid-19
(снимка: CC0 Public Domain)

Имунизационна коалиция си партнира с австралийски учени, с цел да сътвори калкулатор, който оказва помощ на хората да схванат рисковите им фактори за заразяване с Covid-19 и до каква степен имунизацията ще им помогне.
още по тематиката
Новият онлайн инструмент регистрира голям брой параметри и пресмята самостоятелно риска от заразяване с Covid-19 и въздействието на имунизацията за неговото понижаване. Освен това калкулаторът може да се приспособява и за други инфекции.

Инструментът се назовава (Covid Risk Calculator). Според създателите на плана, той е предопределен да помогне на хората да вземат осведомено решение по отношение на имунизацията въз основа на актуалните им опасности от зараза и тежкия ход на следваща зараза, както и да оценят риска от заразяване с Covid-19 при разнообразни сюжети на предаване на вируса.

Потребителите би трябвало да вкарат своята възраст, пол, параметри на риска от предаване в общността и статус на имунизация. Изчислението ще покаже самостоятелния риск на всеки човек. Например, можете да определите шанса си да се болестите с Covid-19 и риска от гибел от следваща зараза.

Инструментът може да се употребява от хората, с цел да схванат вероятността да получат тромбоза след имунизация с AstraZeneca и даже да сравнят тези данни с други вероятностни събития, като да вземем за пример гибел от удар от гръмотевица или облага от лотарията.

В момента CoRiCal е в пилотна фаза. Учените възнамеряват непрестанно да го актуализират в сходство с най-новите медицински и научни насоки, в това число оценка на риска от странични резултати на имунизациите Pfizer и Moderna, тяхната отбрана против заразяване, както и въздействието върху риска от заразяване на съществуващи болести като затлъстяване и диабет и вероятността от посткоиден синдром.

CoRiCal може елементарно да се приспособява, с цел да регистрира и резултатите от бустерните дози, новите вирусни варианти, новите ваксини, към по-младите възрастови групи, спецификата на страната и други, настояват откривателите. Калкулаторът може даже да бъде модифициран, с цел да оцени рисковете и от други инфекциозни болести.

Калкулаторът е наличен онлайн тук:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР