Нов модерен покрит пазар ще бъде изграден на мястото на

...
Нов модерен покрит пазар ще бъде изграден на мястото на
Коментари Харесай

До края на годината Благоевград ще има нов модерен покрит пазар

Нов съвременен затрупан пазар ще бъде построен на мястото на съществуващия открит подобен, намиращ се над моста на р. Благоевградска Бистрица. Строителните действия започват до дни, като при подобаващи метеорологични условия  се чака ремонтът да бъде приключен до края на м. ноември.

„ Имаме отпуснати средства с разпореждане на Министерски съвет за възобновяване на тържището, които обаче са незадоволителни, с цел да бъде построен целият обект. Същите биха стигнали единствено за равнене на пространството. Именно по тази причина се постанова да заложим обекта в предложение за актуализация на бюджета, което следва да бъде прегледано на сесия на Общински съвет “, разясни по време на конференция кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Проектът планува построяването на нова цялостна покривна структура, нови маси, нова земна настилка, облагородяване на терена. Ще бъдат сложени пейки, ще бъдат засадени цветни и зелени площи, ще бъде построена и чешма.

„ Целта ни е да създадем едно в действителност съвременно оборудване, с доста повече въздух, тъй че да бъде атрактивно, както за търговците, по този начин и за клиентите. Обектът ще съставлява едно отлично площадно пространство, покрито с покривна структура “, акцентира кметът Стоянов.

До довеждане докрай на строително-монтажните действия търговците от открития пазар в Благоевград ще оферират домашно създадената си продукция на маси в постройката на закрития пазар. Първият стадий от огромния ремонт ще бъде разчистване и унищожаване на съществуващи навеси, маси и други.

В непосредствена непосредственост до облагородения закрит пазар ще бъде построен и църковен храм.

Ремонтът на открития пазар е дълго чакан, както от търговците на плодове и зеленчуци, по този начин и от хората, които посещават пазара постоянно.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР