Нов маршрут за транспортиране на украински селскостопански продукти може да

...
Нов маршрут за транспортиране на украински селскостопански продукти може да
Коментари Харесай

Боднар: България и Румъния могат да станат нов морски маршрут за износ на украински агропродукти

Нов маршрут за превозване на украински селскостопански артикули може да минава през териториалните води на България и Румъния, като това ще спомогне за минимизиране на рисковете след едностранното отдръпване на Русия от Черноморската зърнена самодейност, съобщи украинският дипломат в Турция Васил Боднар, представен от украинската „ Интерфакс “.

" Позицията на Турция в тази обстановка, а точно готовността за договаряния с Руската федерация, е обичайната политика на страната за облекчаване на нейните ползи. Турция се стреми да продължи да дава посреднически услуги, защото тя, като медиатор по съглашението за зърното, се пробва да откри " златната среда " и да сведе до най-малко рисковете ", сподели той в ефира на United News marathon.

Според него руснаците може и да не прибегнат до реализиране на всички закани, за които приказват. Заплахата обаче остава, а това се отразява на корабните компании, застраховането и така нататък

" Нека бъдем почтени. Русия, откакто се отдръпна от съглашението, съобщи, че няма да има сигурност. А това значи, че те ще обстрелват пристанища, инфраструктура и вероятно кораби. Това е рискът ", сподели посланикът.

" Имаме и опция да притеглим кораби и компании. От наша позиция това може да бъде изпълнено даже без да се употребява този маршрут, който към този момент е контрактуван, а през териториалните води на Румъния и България. Това също е вероятен вид за минимизиране на рисковете ", изясни той.

В същото време Боднар акцентира нуждата от отговорност на интернационалната общественост, с цел да може, от една страна, да помогне на Украйна да реализира подобен сюжет, а от друга - да окаже напън върху Русия, с цел да предотврати възможни нейни офанзиви, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР