Нов кръг от преговори в Кайро за освобождаването на израелските

...
Нов кръг от преговори в Кайро за освобождаването на израелските
Коментари Харесай

Нов кръг от преговори: Блинкен призова за повече хуманитарна помощ в Газа

Нов кръг от договаряния в Кайро за освобождението на израелските заложници. В района, на седма по ред обиколка, е държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен.

От Саудитска Арабия той прикани „ Хамас “ да одобряват новото предложение за освобождение на заложниците. В събота израелските управляващи обявиха, че сухопътната интервенция в Рафа може да бъде анулирана, в случай че бъдат пуснати всички отвлечени.

Очаква се отговор на „ Хамас “ по време на договарянията с посредничеството на Египет и Катар.

Снимка: Ройтерс

По време на полемика на Световния стопански конгрес в Рияд първият посланик на Вашингтон още веднъж прикани за достъп на повече филантропична помощ за цивилното население в Газа и съобщи, че Съединените щати няма да поддържат израелска военна интервенция в Рафа.

„ През последния месец Съединените щати и Саудитска Арабия интензивно работят дружно по нормализирането на връзките сред Израел и Саудитска Арабия “, съобщи още Блинкен.

Снимка: Ройтерс

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан разяснява в отговор на журналистически въпрос договарянията за саудитско-американския пакт за сигурност, заявявайки, че двустранните съглашения сред кралството и Съединени американски щати са " доста близо ".

Снимка: Ройтерс

" По-голямата част от работата към този момент е свършена. Имаме към този момент общите очертания на това, което считаме, че би трябвало да се случи на палестинския фронт ", сподели принц Файсал бин Фархан по време на полемиката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР