Нов голям скок се задава при храните от първа необходимост.

...
Нов голям скок се задава при храните от първа необходимост.
Коментари Харесай

Нов голям скок на цените на храните от първа необходимост

Нов огромен скок се задава при храните от първа нужда. Това излиза наяве от седмичната информация на Държавната комисия за стокови тържища и борси (ДКСБТ), която следи цените на едро.

От плодовете растеж с 10 стотинки са отбелязали ябълките и от тържищата в петък количествата са тръгвали на междинна цена 1,25 лв. за кило. Без смяна в цената са аленият пипер от импорт (до 2.94 лева./кг) и картофите (до 0.60 лева./кг).

Шампионът по висока цена за предходната година - олиото, се готви за нов ценови скок. " Завчера доставчикът ни уведоми за смяна. Олио от 1 литър с марка „ Олим “ към този момент идва на едрова цена от 3,58 вместо досегашната 2,90 лв. ", написа „ Марица “, след диалог със притежател на огромен хранителен магазин в Пловдив.

От бюлетина на ДКСБТ за предходната седмица е видно още, че повишаване на едро има при зрелия боб, ориза, киселото мляко.

Промяна на седмична база няма при замразеното пиле и яйцата. Кокошите артикули обаче ще отбележат своя пик директно преди Великден поради нарасналото търсене, вещаят търговци. Покрай Възкресение по традиция се записва и най-големият импорт на яйца у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР