Нов френски завод за части за самолетостроенето беше открит край

...
Нов френски завод за части за самолетостроенето беше открит край
Коментари Харесай

Откриха френски завод за самолетни части край Пловдив

Нов френски цех за елементи за самолетостроенето беше открит край Пловдив. Той се намира в профилираната икономическа зона Тракия, където има редица индустриални бази и логистични центрове. До момента в зоната, която обгръща и част от териториите на общините Марица, Раковски и Куклен, са разкрити близо 30 000 работни места. На откриването министър председателят Бойко Борисов съобщи, че с построяването на десетки предприятия безработицата у нас пада и сега е рекордно ниска - 5,5 на 100.

Пловдив
 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Френската инвестиция в завода е за близо 15 милиона евро, като тук ще работят 170 служащи и експерти.

Френският цех, който бе открит през днешния ден бе издигнат единствено за 6 месеца, а непознатите вложители споделиха, че в България откриват качествена работна ръка на рационална цена.

Мениджърите на компанията, която е със стогодишна история, оповестиха ангажимент да засилят поддръжката си за въоръжаването на българската войска.
Серж Дюран, вложител, вицепрезидент на френската компания: Българското министерство на защитата има 12 хеликоптера Кугър, 2 хеликоптера Пантер, а до края на годината за българските военноморски сили ще бъде възложен и един Делфин Н 3 +.
Премиерът акцентира, че откакто България закупи най-модерните, скъпи и положителни френски хеликоптери, се радва, че към този момент имаме и цех за авиочасти.
Бойко Борисов, министър ръководител - На тези вложения се веселя, а не на тези от 2008-ма, които бяха в слънчеви паркове, взрива на строителството, разпродаването на електроразпределителните сдружения, в американските централи,...веригите комерсиалните, където капитала излиза назад в България. С това произвеждане с тези фабрики се прави БВП и ставаме по- самостоятелни от европейските фондове.
Министърът на стопанската система съобщи, че от ден на ден непознати бизнесмени се възползват от насърчителните ограничения, които оферират българските индустриални зони като Тракия.
Емил Караниколов, министър на стопанската система - Изключително значимо е да посочим, че се усъвършенства структурата на директните задгранични вложения като близо 30% за интервала 2017 до първото тримесечие на 2018 са в преработвателната индустрия на обща стойност 561 милиона евро.
За своето 20 годишно битие Икономическа зона Тракия е привлякла над 2 милиарда евро вложения и е основала над 30 000 работни места.

От икономическата зона регистрират, че делът на българските бизнесмени тук е равносилен на непознатите.
инж. Пламен Панчев, ръководител на Икономическа зона Тракия - Ще употребявам Българска национална телевизия, с цел да прикани младежите, че получавайки едно положително техническо обучение в България...могат да намерят една доста добра реализация към този момент в България и съответно в предприятията в зоната.
В началото на идната година в Икономическа зона Тракия ще отвори порти нов турски цех за произвеждане на части за автомобилната промишленост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР