Необходими са повече стълбове, за да се гарантира, че „светлините остават включени“ в Шотландия, казва органът за възобновяеми енергийни източници

...
Нов доклад от организацията - която представлява компании, работещи в
Коментари Харесай

Нов доклад от организацията - която представлява компании, работещи в сектора на възобновяемите енергийни източници - дава аргументи за актуализиране на електроенергийната инфраструктура.

Но това идва, когато електрическите фирми, които искат да изградят нови линии или стълбове, са изправени пред протести, като групи като Strathpeffer и Contin Better Cable Route оспорват енергийния гигант SSEN за маршрута, избран за мрежа от стълбове, която ще работи за около 100 мили от Spittal в Caithness до Beauly, близо до Inverness.

Scottish Renewables каза, че е „време да бъдем откровени и честни“ относно необходимостта от актуализирана инфраструктура.

Той каза предишна работа от Националната мрежа на Обединеното кралство изчислява, че „до 2030 г. трябва да бъдат построени пет пъти повече преносни линии, отколкото са били построени през последните 30 години, на цена от над £50 милиарда“.

Докладът на Scottish Renewables казва : „Шотландия е централата на възобновяемата енергия в Обединеното кралство. Нашите ветрове, приливи и отливи, валежи и по-дълга дневна светлина вече осигуряват десетки хиляди работни места и милиарди паунда икономическа дейност.

Милиони рискуват да се разболеят, защото са „твърде уплашени, за да включат отопление", когато е студено, установи проучването

„Но ние сме възпрепятствани да направим повече от електрическа мрежа, предназначена за изкопаеми горива преди почти век."

Инвестициите в преносната мрежа на Обединеното кралство "останаха стабилни и дори намаляха от 2017 г. насам", се казва в доклада.

Обединеното кралство: Рекорден брой термопомпи и слънчева панели

Прочетете още:
Милиони рискуват да се разболеят, защото са „твърде уплашени, за да включат отопление“
В Обединеното кралство инсталира рекорден брой термопомпи и слънчеви панели

Добавено е: „Трябва да изградим повече електропроводи, стълбове и подстанции, за да пренесем тази евтина енергия до хората, които се нуждаят от нея – включително до хората в Шотландия.

„Търсенето на електроенергия се очаква да нарасне с 50% през следващото десетилетие и се удвояват до средата на века, така че е погрешно да се каже, че шотландските домакинства не се нуждаят от повече електропроводи, стълбове и подстанции.

„Имаме нужда от тях, за да гарантираме, че светлините ни остават включени по същия начин, както потребителите другаде в Обединеното кралство се нуждаят от тях.

„С изобилие от природни ресурси, собствените възобновяеми източници на Шотландия могат да бъдат в основата на доставянето на чистата енергия, необходима, за да сложим край на зависимостта ни от вносни, скъпи изкопаеми горива.

„За да направим това, имаме нужда от национална електрическа мрежа, способна да пренася повече електричество, където и когато е необходимо.“

Щракнете, за да се абонирате за ClimateCast с Tom Heap, където и да получавате своите подкасти

Ник Шарп, директор по комуникациите и стратегията в Scottish Renewables, каза, че настоящата електрическа мрежа „не е подходяща за целта“.

Той добави: „Групи и лица, които възразяват срещу изграждането на електропроводи, стълбове и подстанции до голяма степен го правят, защото не харесват начина, по който изглеждат.

„До края на тази година ще останат малко повече от 70 месеца, за да постигнем целите си от 11 гигавата ( GW) офшорна и 12 GW вятърна енергия на сушата.

„За да гарантираме, че максимизираме огромните социално-икономически ползи, които това ще донесе на местните общности, ще ни е необходима мрежа, подходяща за 21-ви век.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР