Нов български университет ще е домакин на 30-ата републиканска студентска

...
Нов български университет ще е домакин на 30-ата републиканска студентска
Коментари Харесай

Нов български университет е домакин на студентската олимпиада по програмиране

Нов български университет ще е хазаин на 30-ата републиканска студентска олимпиада по програмиране, която ще се състои от 18 до 20 май в Нов български университет, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Партньор на олимпиадата е Академията "Телерик ", в чиито обучителни зали ще се състои надпреварата по програмиране за студенти.

В тим ще има по трима студенти, които ще работят на един компютър. То ще продължи пет часа, през които състезателите ще вземат решение задания. Класирането ще е по броя на решените задания, а при еднакъв брой задания - по сумата от времето за решение на сполучливо решените задания.

В олимпиадата по програмиране ще вземат участие студентски тимове от девет университета - от Софийския университет "Св. Климент Охридски - 4 тима, от Нов български университет - 4 тима, от Техническия университет във Варна - 3 тима, от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии - 2 тима, от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски " - 1 тим, от Русенския университет "Ангел Кънчев " - 3 тима, от Бургаския свободен университет - 2 тима, и от Американския университет в България - 1 тим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР