Носителят на Лигата на конференциите - Рома, се класира за

...
Носителят на Лигата на конференциите - Рома, се класира за
Коментари Харесай

Просто Жозе Моуриньо! Рома пак е на финал, този път в Лига Европа


Носителят на Лигата на конференциите - Рома, се класира за край в тазгодишното издание на Лига Европа. Селекцията на Жозе Моуриньо продължава да надгражда в евроизявите си под негово управление и след отстраняването на Байер (Леверкузен), клубът ще се бори за втория по авторитет трофей на Стария континент. След минимална победа с 1:0 в първата среща, " вълците " изиграха тактически образован реванш на " БайАрена ", а получилото се 0:0 се оказа изцяло задоволително за огромната цел.
 Снимка 618809
Източник:

Домакините от Байер направиха всичко по силите си, с цел да пробият проведената италианска защита, а когато това се получаваше, на точното място беше и португалският вратар Руи Патрисио.

Първото полувреме протече напълно под диктовката на " аспирините ", които нападнаха с всички сили. До края на тази част селекцията на Чаби Алонсо имаше 12 удара по посока вратата на Руи Патрисио, само че нито един от тях не стигна до мечтаната цел. Цялата обстановка като че ли беше мечтана за гостите от Рома, които под тактиката на вездесъщия Жозе Моуриньо не изпитваха никакъв дискомфорт от по-отбранителната си групировка.

Неприятност за Специалния обаче се случи малко след 30-ата минута, когато Лео Спинацола получи травма и трябваше да бъде сменен от Никола Залевски.

Леверкузен продължи да пробва и след почивката. Джереми Фримпонг на два пъти проби чудесно отдясно, само че центриранията му не откриха негов съотборник. Поредният удар на Демирбай от отдалеченост бе отразен от вратаря на гостите в 67-ата минута.
 Снимка 618810
Източник:

С наближаването на края на дуела играта ставаше все по-накъсана, а римляните се дърпаха все по-назад. Атаките на домакините най-често завършваха с центрирания, които не даваха резултат. В 81-ата минута с малко шанс топката се озова в Азмун на прелестна позиция. Това бе най-хубавата опция за " аспирините " след почивката, само че ударът на иранеца мина около вратата.

До края защитата на Рома предотврати още една заплаха, а по-късно настъпи и сладкият миг на наслада. Финалът в Лига Европа тази година ще се организира на " Пушкаш Арена " на 31 май от 22:00 часа.
 Моуриньо: Уважавам другите тимове, само че Рома най-вече заслужава да завоюва Лига Европа
Моуриньо: Уважавам другите тимове, само че Рома най-вече заслужава да завоюва Лига Европа

Специалния със особено изказване
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР