Носителят на европейската титла Италия започва квалификационния цикъл именно срещу

...
Носителят на европейската титла Италия започва квалификационния цикъл именно срещу
Коментари Харесай

Манчини: Не смятам, че футболът в Италия се е възродил

Носителят на европейската купа Италия стартира квалификационния цикъл точно против отбора, който победи на финала на Евро 2020 - Англия. “Адзурите ” надвиха след осъществяване на дузпи против “трите лъва ” на 12 юли в Лондон, само че в този момент двата отбора още веднъж потеглят на поход към спечелването на място Евро 2024, което ще се организира в Германия. Наставникът на Италия Роберто Манчини застана пред медиите и засегна някои забавни тематики към футбола в своята страна, класирането на три тима от Серия А на 1/4-финалите в Шампионската лига, което бе признато с доста сериозен оптимизвъм и напрежението към себе си.

“Преди години споделих, че за националния отбор би трябвало да играят играчи, които са родени в Италия, само че светът се промени. Всеки народен тим в Европа и по света към този момент има футболисти, които идват от чужбина и в даден миг са могли да играят и за различен народен тим. Ние също имаме такива, които играеха в нашите юношески обединения, само че по-късно избраха своите родни страни. Аз имам вяра, че феноменалните футболисти се раждат в Южна Америка, в страни като Бразилия и Аржентина, където децата към момента играят футбол по улиците. В Италия това към този момент не е по този начин и е проблем. Смятам, че децата би трябвало да излязат на терена и да се забавляват. В момента в Италия няма гении, само че има 4-5 по-млади футболисти, които могат да играят за националния отбор. Пример за това е Вилфред Ньонто, който можеше да играе за тимове като Фиорентина и Сампдория, само че е титуляр в Премиър лийг.

Не считам, че футболът в Италия се е възродил, тъй като три тима от Серия А са се класирали на 1/4-финалите в Шампионската лига. Може би това щеше да е по този начин, в случай че на терена те пускаха 33 италианци, може би даже единствено 50% от това. Ако видите съставите на тези три тима обаче, те имат седем или осем италианци общо. Не мисля, че това е изключително доста. Но не трябва единствено да се оплакваме, действителностите са такива и би трябвало да ги приемем. Дори в “Примавера ” има мачове, в които въобще няма италиански футболисти на терена. 

Аз би трябвало да намеря подобаващите играчи и да имам дълготрайна визия. Ако видя игра, който може да стане значим, би трябвало да му допускам, даже и да няма опит. Именно това направихме преди време с Дзаниоло. Ако дадеш късмет на играчите, те се отплащат. Когато нещата не вървят, то треньорите са първите, които заплащат цената. Нещата се трансформират бързо и няма нищо несъмнено. За страдание не се класирахме за Световното състезание през предходната година, само че това е тим, който стигна финалната четворка на Лигата на нациите два поредни пъти. Трябва да изградим нещо значимо и се опитваме да го създадем, ” съобщи Роберто Манчини.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР