Носителят на 20 титли от Големия шлем в тениса Роджър

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем в тениса Роджър
Коментари Харесай

Федерер се обяви за по-справедливо разпределение на парите в тениса

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем в тениса Роджър Федерер се разгласи за по-справедливо систематизиране на парите в тениса. Швейцарецът призна, че парите за водещите състезатели в спорта са се нараснали доста в последните години, само че регистрира, че това не важи за всички.

Думите му пристигнаха след успеха му против Дамир Джумхур във втория кръг на US Open. Този месец Федерер и Рафаел Надал влязоха в съвета на играчите в АТП.

" За това ще се борим. Знам, че шампионатите не намират за доста привлекателно да усилват парите на отпадналите в първия и втория кръг ", съобщи той.

" Вярвам, че участниците в шампионатите от равнище " Чалънджър ", както и тези, които отпадат във втория кръг, би трябвало да получават повече. Ако би трябвало да има нарастване, то към този момент не трябва да е ориентирано към върха. Мисля, че достигнахме много положително равнище там ", сподели Федерер.



Темата за разпределението на парите в тениса се разисква от много време. През януари 2018 година Григор Димитров съобщи, че не вижда нужда от нарастването на наградните фондове за шампионатите от Големия шлем.

Тази година първенците при дамите и мъжете на US Open ще получат по 3.85 млн. $. На отпадналите в първия кръг се поставят по 58 000 $, което е с 4000 $ повече от предходната година.

Тенисистите от по-ниско равнище постоянно изпитват усложнения да развиват кариерата си поради ниските доходи и високите разноски по пътуванията. Според Федерер би трябвало да се направи по този начин, че обещаващите състезатели да не се отхвърлят от спорта по финансови аргументи.

Той се надява, че въпросът ще бъде решен вярно в идващите пет-десет години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР