Носителят на 20 титли от “Големия шлем Роджър Федерер не

...
Носителят на 20 титли от “Големия шлем Роджър Федерер не
Коментари Харесай

Федерер спечели чиста победа срещу Гаске

Носителят на 20 трофеи от “Големия шлем ” Роджър Федерер не си разреши нови проблеми на тазгодишното си присъединяване на “Уимбълдън ”. След като в първия кръг швейцарецът трябваше да се избавя от закъснение от 1:2 сета против Адриан Манарино, този път Маестрото бе непогрешим против различен представител на Франция - Ришар Гаске, постигайки чист триумф със 7:6(1), 6:1, 6:4 за близо два часа игра на централния корт в “Ол Инглънд Клъб ”.

За Федерер това бе победа номер 19 в 21 мача против 35-годишния французин. Срещата в Лондон стартира доста равностойно и не предполагаше бързата развръзка, която се получи във втория и третия сет. Федерер и Гаске печелеха подаванията си относително елементарно, което докара първата част до тайбрек. В него Федерер сподели доста по-силна игра и завоюва със 7:1 точки, с цел да поведе в резултата. 

Това очевидно обезкуражи Гаске, който стартира трагично втория сет и без време се оказа изоставащ с 0:5 гейма. В третия сет резултатът още веднъж бе еднакъв до 3:3 гейма, когато Федерер осъществя нов пробив. Това тотално умъртви интригата в мача, само че в оставащите три гейма двамата тенисисти сътвориха същинско шоу за публиката, като се надпреварваха да вършат атрактивни осъществявания. В последна сметка до поврат не се стигна, а публиката остана доста удовлетворена от видяното. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР