Нощните заведения в Смолян бяха затворени заради пандемията. В областта

...
Нощните заведения в Смолян бяха затворени заради пандемията. В областта
Коментари Харесай

Седем пъти повече британски туристи в зимните ни курорти

Нощните заведения в Смолян бяха затворени поради пандемията. В региона се намира един от най-големите ни зимни курорти. Предвижда ли се да се затварят курортите при внезапно повишение на болните от ковид. Затова ще си приказваме с министъра на туризма Христо Проданов Здравейте!

" Обсъждат се стопански ограничения за наранени обекти от ограниченията. Ако има затваряне, би трябвало да има обезщетения за загубите, в този момент се разискват съответни параметри. Бранша иска 70% от оборота от 2019 година, податлив съм да поддържа това, справедливо е ", това сподели в " Офанзива " Христо Проданов, министър на туризма.

" Мерките в Смолян са решение на локалното РЗИ, ще забележим дали ще има резултат след седмица. Аз съм срещу двойните стандарти, в случай че има ограничения и рестрикции, да бъдат завсички, освен за туризма ", разгласи той.

Министърът осведоми, че към този момент визитите в зимните курорти вървят доста добре и се надява новите ограничения да не трансформират това.

" Има ръст от английски туристи до седем пъти, ограниченията по отношение на тях са съответни, те идват здрави ", установи Христо Проданов.

Той е безапелационен, че подправените документи са закононарушение и не се факт единствено в Пампорово.

" Проверките за здравния документ е въпрос на отговорност на ръководството на обектите. В хотелите, в туризма най-вече и прецизно се съблюдават всички ограничения. Проверките са работа на РЗИ, нарушаванията не са съображение за лишаване на лицензи на хотели ", уверен е Проданов.

" Ако би трябвало да има локдаун, да бъде за всички, освен за туризъм, хотели, заведения за хранене. Разговаряме да има обособени карантинни хотели, където да бъдат настанявани лица, като разноските се поемат от страната ", сподели още той
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР