Носенето на повече облекло ви кара да изглеждае по-компетентни, откри

...
Носенето на повече облекло ви кара да изглеждае по-компетентни, откри
Коментари Харесай

Как ви възприемат другите хора чрез облеклото?

Носенето на повече облекло ви кара да изглеждае по-компетентни, откри ново проучване. Понякога нещо просто, като да вземем за пример махането на пуловер, ви кара да изглеждате по-малко способени, са разкрили учените.

Резултатите важат както за мъжете по този начин и за дамите, твърди доктор Курт Грей, водещият академик на изследването.

“Важна специфичност на нашето проучване е, че за разлика от други предходни проучвания това е отнася и за двата пола. То също по този начин повдига въпроса за обектификацията, тъй като хората без облекла не са признати като без-умни обекти, а наопаки, приписан им е различен тип менталност, ” изяснява той.

Ефектът се получава, тъй като виждайки повече плът, разкрита от облеклото, ни концентрира да мислим повече за тялото на индивида вместо за техния разум или персона.

“Ние следим този резултат даже без да има махане на облеклата. Ако просто се фокусираме върху плътта и телата на хората, вместо върху техния разум и темперамент, ни кара да ги виждаме по-малко като настоящи субекти, като хора, които възнамеряват и работят, и повече като пасивни субекти, като хора, които единствено понасят деяние и на които се случват неща. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР