Носенето на маски на някои обществени места ще е задължително

...
Носенето на маски на някои обществени места ще е задължително
Коментари Харесай

В Румъния задължават носенето на маски на определени места от 15 май

Носенето на маски на някои публични места ще е наложително в Румъния от 15 май, когато ограничаващите ограничения ще бъдат разхлабени. Това разгласи президентът на балканската страна Клаус Йоханис, представен от АП и други медии.

В телевизионно обръщение Йоханис, който носеше хирургическа маска, се обърна към румънците, че ще бъде наложително носенето на маски в публичния превоз и на други затворени обществени пространства.

Румънският водач сподели, че е имал нова среща с премиера Людовик Орбан, министри и специалисти, с цел да обсъдят подготвянето на проект за разхлабване на ограниченията. Той разясни, че скоро ще показват обстоен проект.

Ние взехме решение след 15 май всеки да носи защитна маска на затворени обществени пространства и когато използваме публичния превоз. Тази мярка не е лимитирана като време и ще имаме избор дали да носим маска може би след година, когато тази пандемия ще е под надзор и няма да има риск от зараза, изясни Йоханис.

По думите му хората ще могат да пътуват свободно в страната от 15 май, когато изтича изключителното състояние. Румънският водач сподели още, че някои ограничавания, в това число възбрана за огромни събирания, ще останат в действие.

Румъния разгласи изключително състояние на 16 март и след това го удължи до 15 май.

В балканската страна има 9710 инфектирани с ковид и 508 умряли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР