Норвежците Карстен Вархолм и Якоб Ингебригтсен постигнаха силни резултати по

...
Норвежците Карстен Вархолм и Якоб Ингебригтсен постигнаха силни резултати по
Коментари Харесай

Карстен Вархолм и Якоб Ингебригтсен зарадваха норвежките фенове с успехи на Диамантената лига в Осло

Норвежците Карстен Вархолм и Якоб Ингебригтсен реализираха мощни резултати по време на надпреварата от Диамантената лига по лека атлетика на родна земя в Осло.

В първия си старт за сезона международният рекордьор на 400 метра с трудности Вархолм победи в коронната си дисциплинираност с четвъртото най-хубаво време в историята - 46.52 секунди. Той изпревари с малко повече от секунда Си Джей Алън от Съединени американски щати, който остана втори с персонално достижение от 47.58 секунди.

Ингебригтсен пък усъвършенства личния си европейски връх в бягането на 1500 метра с време 3:27.95 минути, изкачвайки се до шестото място във безконечната класация на дисциплината.
Завършилият на трето място американец Яред Нугусе пък постиви нов връх на Северна Америка с 3:29.02 минути.

В бягането на 5000 метра при мъжете се стигна до необичаен фотофиниш. Йомиф Кеджелча от Етиопия и Джейкъб Киплимо от Уганда бягаха един до друг до самия край и приключиха с равно време от 12:41.73 секунди. В последна сметка Киплимо заслужи успеха с по-малко от стотна от секундата преднина.

В спринта на 100 метра при дамите 34-годишната Мари-Жозе Та Лу от Кот Д`Ивоар победи с най-хубав резултат в света за сезона от 10.75 секунди, подобрявайки и върха на шампионата от 10.82 секунди на именитата американка Марион Джоунс отпреди 25 години. Представителката на Бахамите Антоник Стракан приключи втора с персонално достижение от 10.92 секунди, а трета се подреди международната шампионка на 200 метра Шерика Джаксън от Ямайка с резултат от 10.98.

19-годишният американец Ерийон Найтън пък завоюва бягането на 200 метра при мъжете с нов редкор на конкуренцията - 19.77 секунди. Призовата тройка допълниха Рейниер Меня от Куба с 20.09 секунди и Джоузеф Фанбуле от Либерия с 20.23. Олимпийският първенец от Канад Андре Да Грас пък се показа надалеч от опциите си и остана едвам пети с 20.33 секунди.

Олимпийският първенец от Рио 2016 в бягането на 400 метра Уейд ван Никерк от Южна Африка направи победно завръщане на пистата след серия от травми през последните сезони у реализира първа победа в Диамантената лига от шест години насам с резултат 44.38 секунди.

В същото време Фемке Бол от Нидерландия пък реализира своята 16-а поредна победа в бягането на 400 метра с връх на шампионата и най-хубаво достижение в света за сезона от 52.30 секунди.

На 3000 метра при дамите кенийката Беатрис Чебет също записа най-хубав резултат в историята на надпреварата, както и персонално достижение, финиширайки за 8:25.01 минути.

Олимпийският, международен и европейски първенец и международен рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплатнис от Швеция продължи с превъзходството си в дисциплината, триумфирайки с 6.01 метра.

В скока на дължина при мъжете швейцарецът Зимон Еамер беше най-хубав с 8.32 метра, а олимпийският отличник от Токио 2020 Милтиадис Тентоглу от Гърция този път остана трети с 8.21 метра.

Олимпийската шампионка в тройния скок при дамите Юлимар Рохас от Венецуела победи с резултат 14.91 метра

Йоринде ван Клинкен от Нидерландия завоюва на диск с 66.77 метра, а двукратната олимпийска шампионка от Хърватия Сандра Перкович се подреди трета с 65.26

Полякът Войцех Новицки пък сложи нов връх на Диамантената лига в мятането на чук за успеха с 81.92 метра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР