Норвежкото правителство реши днес да наложи най-строгите ограничителни мерки досега

...
Норвежкото правителство реши днес да наложи най-строгите ограничителни мерки досега
Коментари Харесай

Норвегия въвежда пълно затваряне в Осло и още 9 общини

Норвежкото държавно управление реши през днешния ден да наложи най-строгите ограничаващи ограничения до момента - цялостно затваряне в 10 общини, в това число столицата Осло, по отношение на открити случаи на новия „ английски “ вариант на ковид в община Нордре Фоло и за попречване на възможното му разпространяване, оповестяват от българското външно министерство.
По информация на посолството ни в Норвегия от 12 часа през днешния ден за Осло и още 9 общини (Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn, Våler и Nordre Follo) са в действие: цялостно затваряне на магазините, като се изключи питателните, аптеките и бензиностанциите, затваряне на заведения за хранене, фитнес зали, басейни, религиозни домове, библиотеки, културни домове, кина и театри. Изключение се прави за доставка на храна по домовете. Забранени са всички всеобщи събития като се изключи погребенията, а както и всеобщите спортни и развлекателни действия за деца и възрастни. Наложена е работа от у дома за всички, чиято активност го разрешава. Детските градини, началните и междинните учебни заведения минават на ротационен принцип на образование. Университетите и колежите минават на отдалечен режим, а всички останали техни действия се преустановяват.
В допълнение, държавното управление насочи рекомендации да се заобикалят домашни събития, както и несъществени пътувания отвън региона на нормалното престояване.
Препоръчва се на общините да вкарат засилени ограничения в публичния превоз, а всички които са сложени под наложителна карантина след пътешестване отвън Норвегия, да бъдат тествани наново сред 7 и 10 ден от карантинния интервал. При зародило подозрение за болни с новия, мутирал вид на COVID-19 се предлага и членовете на тяхното домакинство да бъдат сложени под карантина.
На този стадий ограниченията ще важат до 31 януари 2021 година, като има възможност да бъдат продължени и след тази дата.
При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР